Socijalni rad opstaje kada drugi odustaju: u Osječko – baranjskoj županiji obilježen Svjetski dan socijalnog rada

S ciljem isticanja afirmativnih primjera iz prakse u regionalnoj zajednici, Udruga socijalnih radnika Osječko-baranjske županije povodom Svjetskog dana socijalnog rada, 19. ožujka 2024. godine organizirala je Dan otvorenih vrata u sustavu socijalne skrbi “Dijelimo život u zajednici: transformativna uloga socijalnog rada” u Obiteljskom centru, Područna služba Osječko-baranjska. Predstavljanjem usluga, programa i projekata pružatelja usluga iz sustava socijalne skrbi te organizacija civilnog društva poslana je snažna poruka o snazi i odgovornosti koju socijalni rad nosi.
Okupljene je pozdravila Sarafina Zelić-Kos, pročelnica Upravnog odjela zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Kristina Leventić, v.d. predstojnica Županijske službe Osječko baranjske županije Hrvatskog zavoda za socijalni rad svim kolegama i kolegicama čestitala je Svjetski dan socijalnog rada.

“Svaka sitnica, hvala, sjaj u očima je nešto što nama puno znači i ono što nas gura prema naprijed. Upravo je to ono što nas oblikuje kao ljude, kao stručnjake te donosi promjene u društvu u kojem živimo i radimo. Od srca vam se zahvaljujem na vašem trudu i radu.”

Ispred Upravnog odbora Udruge socijalnih radnika Osječko-baranjske županije svakome od kolega poručuju:

“Budite ponosni na ono što jeste i svojim osobnim primjerom pokažite da socijalni rad opstaje kada drugi odustaju, vjeruje u rast i promjene kada se to čini neostvarivo, zagovara prava kada društvo zanemaruje i vidi ljude kao ljudska bića kakva jesu..”

Ana Veočić, mag.act.soc.
Predsjednica Udruge

GALERIJA SLIKA