17.3.2015. – Svjetski dan socijalnog rada

3195

Hrvatska udruga socijalnih radnika obilježava Svjetski dan socijalnog rada 2015 godine po nazivom „ Promicanje dostojanstva i vrijednosti ljudi“.

Socijalni radnici u cijeloj zemlji obilježavaju Dan socijalnog rada organiziranjem stručnih skupova i drugih aktivnosti s ciljem promicanja dobre prakse i zalaganja za prava i interese posebno osjetljivih socijalnih skupina.

Osim toga ovaj dan uz podršku resornog ministarstva tradicionalno obilježavamo Danom otvorenih vrata u ustanovama socijalne skrbi.

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada Hrvatska udruga socijalnih radnika organizira tribinu pod nazivom: “Gdje je (ne)stala socijalna pravda u socijalnom radu?”

Tribina će se održati 17.ožujka 2015. godine s početkom u 12:00 sati u prostorijama Novinarskog doma, Perkovčeva 2., u Zagrebu.

Ovim skupom želimo iz perspektive korisnika i stručnjaka ukazati na aktualno stanje u sustavu socijalne skrbi i osnažiti struku za socijalnu akciju.

Socijalni radnici u Republici Hrvatskoj se svakodnevno suočavaju sa sve težim i složenijim posljedicama dugotrajne gospodarske i društvene krize. Potrebe građana za podrškom i pomoći socijalne skrbi se stalno povećavaju, a resursi za pružanje socijalnih usluga sve više ograničavaju, čime je ugrožen dignitet naše profesije.

Neujednačena dostupnost i ciljanost prava i usluga ukazuju na neravnopravan položaj korisnika u sustavu socijalne skrbi . U ovim okolnostima poštivanje načela ljudskih prava i socijalne pravde na kojima je utemeljena naša profesija postaje ozbiljan izazov za praksu socijalnog rada.

U cilju proslave Svjetskog dana socijalnog rada Hrvatska udruga socijalnih radnika i Udruga socijalnih radnika Grada Zagreba i zagrebačke županije poziva socijalne radnice i socijalne radnike dana 21.ožujka 2015. godine u 10.30 sati u Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži b.b., u Zagrebu na druženje uz odgovarajući animacijski i zabavni program. Troškovi sudjelovanja u simboličnom iznosu od 30,00 kn plaćaju se na licu mjesta, dok preostali, veći dio troškova koji uključuje i ručak u potpunosti snosi Udruga.

Molimo da popunjene prijavnice pošaljete najkasnije do 16.ožujka 2015.godine. na ovaj e-mail:  ili na broj fax-a: 01/4550 757.

PRIJAVNICA (za druženje)
PRIJAVNICA (za tribinu)

S poštovanjem,

 

Predsjednica HUSR-a
Štefica Karačić, dipl. soc. radnica