Edukacija: „Procjena prikladnosti i podobnosti za posvojenje“

840

Udruga „Na drugi način“ u partnerstvu s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Forumom za slobodu odgoja  uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku provela je edukaciju pod nazivom „Procjena podobnosti i prikladnosti za posvojenje“.

Edukacija se provela u okviru  projekta „Priprema za posvojenje – podrška posvojiteljskim obiteljima“  koji ima za cilj usvajanje osnovnih vještina i znanja potrebnih za rad stručnjaka s potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima, poznavanje i razumijevanje glavnih teorijskih postavki posvojenja te pridonošenje boljem razumijevanju problematike posvojenja i potreba posvojene djece, kao i stvaranje uvjeta za pravilan psihofizički, socijalni i emocionalni razvoj posvojene djece i povećanje kompetentnosti stručnjaka koji se bave djecom i obiteljima.

Voditeljice edukacije bile su Mirjana Marčetić Kapetanović, prof. psiholog,  Vlasta Grgec-Petroci  mag. act. soc. i dr.sc. Branka Sladović Franz.

Na edukaciji koja je održana od 07. do 09. svibnja 2019. godine sudjelovalo je oko 30 stručnjaka koji rade s posvojiteljskim obiteljima.

Sudionici su kroz model iskustvenoga učenja imali priliku aktivno sudjelovati i razvijati svoje znanje i vještine kroz radioničke grupe.

Sudjelovanje na edukaciji bilo je besplatno te je edukacija prijavljena Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori za bodovanje.