Svjetski  dan socijalnog rada 2017. godine

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada koji se  obilježio  21. ožujka 2017. godine pod nazivom „Promicanje održivog razvoja i  zdravih zajednica„  Hrvatska udruga socijalnih radnika i udruge članice  HUSR-a  organizirale su  na području cijele Hrvatske brojne  stručne skupove, simpozije, javne tribine, okrugle stolove i druge  aktivnosti kojima je cilj bio ukazati na aktualne  društvene  prilike i osnažiti profesionalnu zajednicu za suočavanje s izazovima  socijalnog rada u  našoj zemlji.

U cilju javne prezentacije djelatnosti socijalne skrbi i  jačanja socijalnih mreža Svjetski dan socijalnog rada u Hrvatskoj se tradicionalno obilježio i kao Dan otvorenih vrata u sustavu  socijalne skrbi .

Središnji stručni skup održao se 21. ožujka 2017. godine od 11.00 do 15.00 sati  u Hotelu  Dubrovnik, Gajeva 1 u  Zagrebu.

Skup je započeo svečanom dodjelom nagrada  HUSR-a  socijalnim radnicama i socijalnim  radnicima, te ustanovama  i organizacijama civilnog društva koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada i čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja  za zajednicu.

Nakon toga povela se Panel diskusija pod nazivom „Različita lica socijalnog rada u Hrvatskoj„ u kojoj su sudjelovali eminentni predstavnici iz različitih razina i  područja  djelatnosti i javnog života  u Hrvatskoj.

Na skupu je sudjelovalo oko 200 socijalnih radnika i drugih stručnjaka iz cijele Hrvatske.