Poziv na regionalni Simpozij: „Socijalni rad u procesima deinstitucionalizacije i u uvjetima siromaštva“

Pozivamo vas na regionalni Simpozij na temu: „SOCIJALNI RAD U PROCESIMA DEINSTITUCIONALIZACIJE I U UVJETIMA SIROMAŠTVA„  koji će se održati od 28. do 30.svibnja u Osijeku, J. J. Strossmayera 58 (dvorana  Vikarijata đakovačko-osječke nadbiskupije). 

Organizatori Simpozija su Udruga socijalnih radnika Osječko-baranjske  županije  i Hrvatska udruga socijalnih radnika u suradnji sa Institutom za novu evangelizaciju „Ivan Pavao II“ đakovačko-osječke nadbiskupije i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu.

Simpozij je namijenjen stručnjacima iz cijele Hrvatske zaposlenim u području socijalne skrbi, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, organizacijama civilnog društva i vjerskim organizacijama.

Cilj održavanja regionalnog Simpozija je profesionalno osnaživanje socijalnih radnika, razvoj i unapređenje djelatnosti  socijalnog rada, razmjena iskustava dobre prakse , širenje i implementacija socijalnih usluga, jačanje sustava socijalne podrške i međuresorne suradnje, promicanje prava posebno osjetljivih skupina i poboljšanje  kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Tijekom Simpozija upoznati ćemo se s djelovanjem lokalnih dionika u socijalnoj skrbi sa područja Osječko-baranjske i drugih županija s naglaskom na resursima, socijalnim intervencijama, specifičnostima i neodgovorenim potrebama u lokalnim zajednicama.

Biti će to prilika za raspravu o lokalnim i regionalnim različitostima i sasvim  specifičnim okolnostima  koje  snažno utječu na  praksu  socijalnog rada u Hrvatskoj  unatoč istim načelima, principima i zakonima na kojima je profesija  utemeljena.

O ovim temama govoriti će predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Pravnog fakulteta – Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu, Pravnog  fakulteta – Studija socijalnog rada u Osijeku, predstavnici ustanova socijalne skrbi i drugih  javnih djelatnosti, organizacija civilnog društva i strukovnih udruga.

Cijeli program možete pogledati OVDJE.

Održavanje skupa biti će prijavljeno Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori radi bodovanja stručnog usavršavanja.

P R I J A V A :

Prijava sudionika je obvezna. Krajnji rok za prijavu je 14. svibnja 2018. godine.
Ispunjenu prijavnicu molimo dostavite na e-mail HUSR-a: husr@zg.t-com.hr.

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

 

K O T I Z A C I J A:

Za članove Udruge  socijalnih radnika kotizacija iznosi 375,00 kn. (PDV uračunat)

Za ostale sudionike kotizacija iznosi 500,00 kn. (uračunat PDV)

 

Pozvani izlagači  ne plaćaju kotizaciju.

Kotizacija uključuje pravo sudjelovanja u svim aktivnostima regionalnog simpozija, svečanu večeru i osvježenje u pauzama.

Kotizacija se uplaćuje na žiro račun Hrvatske udruge socijalnih radnika, HR4323600001101561472

 

S M J E Š T A J:

Sudionici kojima je tijekom Simpozija potreban smještaj u Osijeku sami vrše  rezervacije smještaja. Svu ponudu smještaja možete vidjeti OVDJE.

Hotel Osijek do 1.5.2018. omogućuje promotivnu cijenu smještaja, a za detalje preuzmite prijavnicu za smještaj u Hotelu Osijek.

 

Za sve daljnje informacije možete kontaktirati predsjednicu Udruge socijalnih radnika osječko-baranjske županije  Helenu Kristek  na e-mail: hkristek@socskrb.hr

ili tajnicu HUSR-a Petru Škrnjug na e-mail: husr@zg.t-com.hr, mobitel 098 229167.