Izvješće sa Svjetskog dana socijalnog rada Zadar, 2014.godine

1255

Udruga socijalih radnika ZadarPovodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnih radnika 2014.g. na temu: „Socijalne i ekonomske krize- rješenja socijalnog rada“, Udruga socijalnih radnika Zadar je organizirala prigodno predavanje u prostoru Gradske knjižnice Zadar 19.3.2014.g. u 12 sati.

Prigodno predavanje su održali prof. dr. Vladimir Gruden i mag.soc.rada Fani Novković, s temom „Komunikacija kao vještina u prevenciji stresa“. Predavači su sve pozvane upoznali s osnovama verbalne i neverbalne komunikacije, te način na koji komunikacija može pomoći u svakodnevnim stresnim situacijama. Nakon formalnog dijela predavanja, održala se rasprava o stresu u profesionalnoj i osobnoj sferi socijalnih radnika i ostalih pomagaćih profesija.

Za navedeno predavanje upućen je javni poziv u medije, te su upućeni pozivi članovima Udruge socijalnih radnika Zadarske županije, te ustanovama/organizacijama/udrugama s područja Zadra koji su u pomagajućim djelatnostima. Navedeno predavanje Udruga je željela darovati svima koji su izloženi različitim profesionalnim i osobnim izazovima te stresu u kriznim razdobljima.

Predavači su nam dali novi uvid u prevenciji stresa te su nam svojim predavanjem i primjerima pokazali kako da se vlastitim snagama izvučemo iz stresnih situacija i prerađujemo stres kako bi spriječili negativne aspekte manifestiranja na naše cjelokupno zdravlje.

Predavanje je i medijski popraćeno od strane lokalnih medija: 057 info, E zadar i Znet.

Okupljeni su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalu Udruzi socijalnih radnika Zadar na navedenom predavanju i izrazili su potrebu za češćim predavanjima iz područja koja su potrebna za osobni i profesionalni razvoj.

Predsjednica Udruge
Marija Pletikosa