Poziv na obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada 2023. godine

1179

Pozivamo sve zainteresirane članove HUSR-a i HKSR-a, socijalne radnice i socijalne radnike iz sustava socijalne skrbi i drugih područja djelatnosti, naše suradnice i suradnike, djelatnice i djelatnike resornog ministarstva, jedinica lokalne i regionalne uprave te druge zainteresirane osobe na stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada 21. ožujka 2023. s početkom u 10.30 sati u Hotelu „Dubrovnik“ u Zagrebu, Gajeva ulica 1, dvorana ban Jelačić.

Svjetski dan socijalnog rada prilika je za snažnije profesionalno povezivanje u zagovaranju dostojanstva, prava i interesa korisnika , te senzibiliziranja šire javnosti za „druge i drugačije“, ali i za zalaganje za prava socijalnih radnika i drugih stručnjaka u sustavu socijalne skrbi

Ovogodišnja svečanost održat će se pod nazivom  „Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje“.  U tom kontekstu na ovom skupu imamo namjeru  artikulirati nekoliko ključnih poruka o socijalnom radu, korisnicima i sustavu socijalne skrbi. Naše poruke u formi deklaracije bit će uručene sudionicima i predstavnicima medija uz poziv ministru da istu javno podrži.

Hrvatska udruga socijalnih radnika tradicionalno će i ove godine dodijeliti nagrade  socijalnim radnicima, ustanovama socijalne skrbi  i organizacijama civilnog društva koji su u proteklom razdoblju svojim znanjem, predanošću i odgovornim stručnim radom značajno doprinijeli razvoju profesije i boljoj zaštiti prava i interesa korisnika.

U radnom dijelu stručnog skupa održati će se panel diskusija na temu „Reforma kao prilika“ u kojoj će  sudjelovati: Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, izv.prof.dr.sc. Olja Družić Ljubotina, predstavnica akademske zajednice, te predstavnici iz prakse socijalnog rada: Alenka Bilić, v.d. voditeljice Područnog ureda Čakovec u Hrvatskom  zavodu za socijalni rad i predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić.

Sudjelovanje je moguće uživo i putem online platforme. Broj mjesta u dvorani je ograničen na 120 mjesta, pa vas pozivamo da se prijavite najkasnije do 14. ožujka 2023.

Obzirom na ograničen kapacitet vaše prijave bit će obrađene prema redoslijedu dospijeća o čemu ćete biti na vrijeme informirani.

Osobni dolazak možete prijaviti putem obrasca u prilogu.

Za online sudjelovanje potrebno je uključiti se putem linka  koji će biti objavljen dan prije obljetnice na web stranici HUSR-a, poveznica za online prijave će biti dostupna od 7. ožujka 2023., te objavljena na web stranici HUSR-a.

Svjetski dan socijalnog rada tradicionalno se u našoj zemlji obilježava i kao Dan otvorenih vrata sustava socijalne skrbi. Pozivamo stoga kolegice i kolege u cijeloj zemlji da i ove godine naš dan obilježe različitim aktivnostima s posebnim naglaskom na poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje iz pozicije socijalnog rada u zajednici.

Ljubazno Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 14. ožujka 2023. godine tajnici HUSR-a Mariji Biočić na mail: husr@husr.hr  ili na tel: 01/4550 758 , mob: 098 229 167.

S poštovanjem,

Štefica Karačić, predsjednica HUSR-a
Antun Ilijaš, predsjednik HKSR-a

PROGRAM
PRIJAVNICA

ONLINE PRIJAVA