Poziv – Svjetski dan socijalnog rada 2021. – “Ja sam, dakle Mi (je) smo“

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada koji obilježavamo 16. ožujka 2021. godine pod nazivom  “Ja sam, dakle Mi (je) smo“ pozivamo vas na stručni skup koji će se održati u Hotelu Westin, adresa Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu  od 10.30 do 14.00 sati.

Uvažavajući epidemiološke mjere zaštite od pandemije koronavirusa i ograničenog broja prisutnih,  na ovoj svečanosti će licem u lice moći sudjelovati samo uzvanici, predavači i  sudionici panel diskusije, te dobitnici  nagrada za socijalni rad u 2019. i 2020. godini kojima ćemo uputiti  osobni poziv.

Ostali članovi Hrvatske udruge socijalnih radnika, stručnjaci iz sustava socijalne skrbi i drugih područja djelatnosti, naši suradnici, djelatnici resornog ministarstva, jedinica lokalne i regionalne uprave, te druge zainteresirane osobe pozvani su da na ovom skupu  sudjeluju virtualnim putem.

Svjetski dan socijalnog rada tradicionalno se u našoj zemlji obilježava i kao Dan otvorenih vrata sustava socijalne skrbi. Pandemija nepoznate bolesti i prirodne katastrofe koje su pogodile našu domovinu u protekloj godini suočavaju socijalne radnike s višestrukim izazovima profesionalnog djelovanja u kriznim situacijama. Stoga je ovaj skup prilika da razmijenimo vlastita iskustva, te da ukažemo na značaj djelovanja socijalnog rada u društvu.

U skladu s epidemiološkim uvjetima socijalni radnici u cijeloj zemlji i ove godine će obilježiti Svjetski dan socijalnog rada različitim aktivnostima s posebnim naglaskom na promicanje važnosti ljudskih odnosa, jačanje društvene solidarnosti i globalne povezanosti čije vrijednosti osobito prepoznajemo u kriznim vremenima.

Ljubazno molimo da svoje on-line sudjelovanje na ovom skupu prijavite najkasnije do 12. ožujka 2021. godine tajnici HUSR-a Mariji Biočić na ovu e-mail adresu: husr@husr.hr  ili na tel: 01/4550 758, mob: 098 229 167.

Kako je ograničen broj online prijava, prema redoslijedu zaprimanja će biti evidentirane, te dostavljena povratna informacija/poveznica za virtualno sudjelovanje na ovom skupu.

S poštovanjem,

predsjednica HUSR-a
Štefica Karačić

PROGRAM
PRIJAVNICA