Projekt: „Supervizija za stručne radnike domova za starije osobe“

584

Hrvatska udruga socijalnih radnika uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, organizira edukaciju  za stručnih radnike zaposlene u Domu za starije osobe Centar i u Domu za starije osobe Sv. Josip.

Voditelj projekta: Štefica Karačić, dipl.soc.radnica

Izvoditelj projekta: prof. Zdenka Pantić, Geštalt i obiteljska terapeutkinja, supervizorica u psihosocijalnom radu i organizacijskom razvoju

Projektom se osigurava psihosocijalna timska supervizija za 8-10 zaposlenika dva doma za starije osobe Grada Zagreba. Planirano je održavanje 10 susreta za jednu supervizijsku grupu pod vodstvom stručnog supervizora. Cilj projekta je unaprijediti ponašanja stručnih radnika u njihovim profesionalnim ulogama, pružiti im podrška u izazovnim i zahtjevnim profesionalnim situacijama. Zbog trenutne epidemiološke situacije postoji mogućnost i online edukacija/susreta.

Stručne poslove u domovima za starije osobe obavljaju socijalni radnici, radni terapeuti, medicinske sestre i fizioterapeuti. U zadnjih nekoliko godina uočen je trend porasta teže pokretnih i nepokretnih osoba što zahtijeva i drugačiju organizaciju rada.

Socijalnim radnicima su potrebna nova znanja i vještine u području prevencije profesionalnog stresa na radnom mjestu, obzirom se suočavaju sa smrću korisnika, teško suradljivim obiteljima i drugim zahtjevnim situacijama. (Rusac, 2011.).

Sudjelovanje na edukaciji će biti bodovano za prisutne stručne radnike.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem maila: husr@husr.hr.