Poziv na Godišnju konferenciju o ljudskim pravima

582

Poštovane kolegice i kolege,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na Godišnju konferenciju o ljudskim pravima Kuće ljudskih prava Zagreb. Ovogodišnja konferencija održat će se online, u dva dijela.

Prvi dio konferencije je tribina “Utjecaj epidemije COVID-19 na ljudska prava u Hrvatskoj” koja će se održati u sklopu Human Rights Film Festivala u srijedu, 9. prosinca u 13 sati na kojoj će biti riječ o utjecaju epidemije na ljudska prava pacijenata i pristup zdravstvenoj zaštiti, prava osoba s invaliditetom i starijih osoba, prava radnika/ca u sektoru njege, kao i utjecaju epidemije na stanje u obrazovanju te mogućim rješenjima koja se temelje na ljudskim pravima i zaštiti ranjivih društvenih skupina.

Molimo vas da nam zaključno s ponedjeljkom, 7. prosincem potvrdite vaše sudjelovanje, odnosno sudjelovanje predstavnika/ce vaše institucije/organizacije na e-mail adresu: prijave@kucaljudskihprava.hr, ili da se registrirate ovdje, kako bi vam mogli podijeliti poveznicu i upute za sudjelovanje na tribini.

Drugi dio Godišnje konferencije o ljudskim pravima održat će se u četvrtak, 17. prosinca u 11 sati, gdje ćemo predstaviti izvještaj o financiranju organizacija civilnog društva u Hrvatskoj i otvoriti panel raspravu “Pristup financiranju za organizacije civilnog društva”. U središtu rasprave bit će iskustva, problemi i izazovi u pristupu sredstvima za aktivnosti udruga, s naglaskom na financiranje iz državnog proračuna, Programa EU i Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Za sudjelovanje u panel raspravi “Pristup financiranju za organizacije civilnog društva” molimo da se također prijavite na prijave@kucaljudskihprava.hr, ili da se registrirate ovdjezaključno s petkom, 11. prosincem.

Više informacija o panelima nalazi se u pozivu u prilogu. Zahvaljujemo se na pažnji te se nadamo vašem odazivu, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačno,

Tina Đaković, organizacijska koordinatorica

POZIVNICA