Poziv na 3. UNICEF-ovu humanitarnu utrku Mliječna staza

773

Poštovani,

čast mi je, u ime Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, pozvati Vas da nam se pridružite na 3. UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza koja će se održati 8. rujna 2019. godine u centru Zagreba. UNICEF i Ministarstvo zdravstva ovogodišnjim izdanjem utrke žele prikupiti sredstva te mobilizirati različite dionika za promicanje i dodatno unaprjeđenje uvjeta za sve novorođene djevojčice i dječake, uključujući i najranjivije skupine djece i majki, opremanjem svih nacionalnih rodilišta, njih 31.

Sredstva koja će se prikupiti bit će uložena u nabavku opreme koja je od rodilišta prepoznata kao prioritetna. Dio sredstava uložit će se i u dodatnu edukaciju zdravstvenog osoblja, osnažujući ih u namjeri da uspostave i održe podržavajuće okruženje u rodilištima.

Utrka Mliječna staza 2019., pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, održat će se u nedjelju, 8. rujna. Dječja utrka će se održati na Trgu kralja Tomislava u 10.00 sati, dok će se utrke na 5 i 10 kilometara za rekreativne i profesionalne trkače održati u 18.30 sati na Trgu Eugena Kvaternika. Više informacija o utrci dostupno je na www.mlijecnastaza.hr.

U skladu s Vašim mogućnostima, rado ćemo Vas i Vaše suradnike dočekati na jutarnjem i/ili večernjem događanju utrke Mliječna staza. Također Vas ljubazno molim da poziv na sudjelovanje u utrci podijelite s Vašim djelatnicima (trkačima, hodačima), a prijaviti se mogu na www.mlijecnastaza.hr.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, ljubazno Vas molim da se obratite kolegici Andrei Miljković Kosovac na amiljkovickosovac@unicef.org ili +385 1 3031 620,  +385 91 612 2356

Dobra utrka treba dobar start – pobrinimo se zajedno da sva djeca u Hrvatskoj krenu u život s podrškom koju zaslužuju.

U nadi da ćete prihvatiti ovaj poziv, primite moje srdačne pozdrave.

 

Regina M. Castillo
Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku