Poziv na Okrugli stol: “Starost bez nasilja-dostojanstvena starost”

1410

Pozivamo  vas na Okrugli stol  pod nazivom „Starost bez nasilja – dostojanstvena  starost“  koji će se održati  dana  01. rujna  2017. godine   od 11.00 do  14.00 sati  u Kninu, na Veleučilištu „Marko Marulić“ Krešimirova 30, svečana dvorana.

Organizatori ovog skupa su  Hrvatska  udruga socijalnih radnika i Centar za socijalnu skrb Knin .

Izlagači na okrugom stolu su ravnateljica Centra za socijalnu skrb Knin Josipa Buzdovačić  i predstavnice Hrvatske udruge socijalnih radnika stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom u području prevencije i suzbijanja nasilja i  zaštite osoba starije  životne  dobi: Marijana Ljubić, Tatjana  Katkić Stanić,  Ljiljana  Vrbić  i Štefica Karačić.

Okrugli stol je namijenjen osobama starije životne dobi i članovima njihovih obitelji kao neformalnim njegovateljima, te stručnjacima koji skrbe o starijim  i nemoćnim osobama, predstavnicima medija, mladima i nositeljima politika i ukupnoj javnosti koja treba i može graditi društvo u kojem će osobe starije životne dobi imati status i kvalitetu života kakvu zaslužuju.

Ovaj skup se organizira u okviru Projekta pod nazivom „Dostojanstvo nema  alternativu – starost je  dovoljno  izazovna  i bez nasilja „ koji  Hrvatska udruga socijalnih radnika  provodi  uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Partneri u ovom projektu su: Centar za socijalnu skrb Knin, Dom za starije osobe Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar, Dom za starije osobe „Alfredo Štiglić„ Pula i  Udruga socijalnih radnika Istarske županije, a suradnici na projektu su regionalne  udruge  socijalnih radnika.

Cilj projekta je osvješćivanje problema nasilja nad starijim osobama kroz kampanju i informiranje javnosti o pravima starijih osoba na dostojanstveno starenje ispunjeno poštovanjem.

Ovim projektom želimo senzibilizirati stručnjake, medije i javnost za problem nasilja nad starijim osobama koji je u našem društvu još uvijek nedovoljno prepoznat.

Očekujemo da će na okruglom  sudjelovati  građani  Knina,  osobe starije životne dobi,  članovi njihovih obitelji i stručnjaci te volonteri  koji se bave  zaštitom osoba starije životne dobi  kao i  zaštitom prava posebno osjetljivih socijalnih skupina.

Sudjelovanje na stručnom skupu biti će prijavljeno Hrvatskoj komori socijalnih radnika  radi  bodovanja.

Pozivamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje na okruglom stolu prijave  Hrvatskoj udruzi socijalnih radnika  na  e-mail: husr@zg.t-com.hr najkasnije do 28.08.2017.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti  tajnici  HUSR-a Petri  Begović na tel: 4550-758 ili na mob:  098 229 167  ili ravnateljici CZSS Knin, Josipi Buzdovačić, na tel: 091 1522 365.

 

POZIV
PROGRAM