Simpozij: “Sinergija potreba i prakse socijalnog rada u lokalnoj zajednici”

2617

Pozivamo vas na regionalni Simpozij na temu: „SINERGIJA POTREBA I PRAKSE SOCIJALNOG RADA U LOKALNOJ ZAJEDNICI“ koji će se održati 27.04.2017 i 28.04.2017. u Dubrovniku (Grand Hotel Park, Šetalište kralja Zvonimira 39). Organizatori Simpozija su: Hrvatska udruga socijalnih radnika, Udruga socijalnih radnika Dubrovnik i Centar za socijalnu skrb Dubrovnik.

Simpozij je namijenjen stručnjacima u području socijalne skrbi zaposlenima u ustanovama socijalne skrbi, zdravstvu, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, pravosuđu, obrazovanju, organizacijama civilnog društva, vjerskim organizacijama.

Cilj održavanja regionalnog Simpozija je razvoj i implementacija socijalnih usluga, stvaranje novih odnosa i suradnje, inovacija u socijalnoj skrbi koji uključuju nove strategije, koncepte, ideje, procese i usluge, a s ciljem da se odgovori potrebama u lokalnoj zajednici.

Upoznati ćemo se sa djelovanjem lokalnih dionika u socijalnoj skrbi sa područja Dubrovnika, Splita, Korčule i Metkovića sa naglaskom na resursima, socijalnim intervencijama, specifičnostima i neodgovorenim potrebama u lokalnim zajednicama. Biti će to prilika za diskusiju da unatoč istim načelima, principima i zakonima, praksu socijalnog rada određuju još neke, sasvim specifične okolnosti. Neusklađenost između zahtjeva vezanim uz posao i okoline dovodi do profesionalnog stresa, a s obzirom da je uspješno djelovanje ključno za kvalitetno funkcioniranje sustava tijekom drugog dana Simpozija baviti ćemo se i tom temom. S obzirom na promjene donošenjem novih zakona, transformacijom sustava, Simpozij ćemo zaključiti pogledom u budućnost: inovacije u socijalnim mrežama kao odgovor na konkretne potrebe, nove ideje i suradnje koje doprinose unaprjeđenju sustava te ulogom strukovnih udruga u kreiranju takve budućnosti.

O ovoj temi govoriti će predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predstavnici Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu, predstavnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici ustanova socijalne skrbi (Dubrovnik, Split, Korčula, Metković, Ploče), predstavnici strukovnih udruga, a ujedno će to biti i prilika za razmjenu iskustava i iznošenje primjera dobre prakse.

Održavanje skupa prijavit će se Hrvatskoj komori socijalnih radnika, Hrvatskoj psihološkoj komori radi bodovanja stručnog usavršavanja. Svim prijavljenim sudionicima će se uručiti potvrde o sudjelovanju.

PRIJAVA – Prijava sudionika je obvezna. Krajnji rok za prijavu je 25. travnja 2017. godine.
Ispunjenu prijavnicu molimo dostavite na e-mail HUSR-a: husr@zg.t-com.hr , najkasnije do 15.travnja 2017.

KOTIZACIJA – Kotizacija uključuje pravo sudjelovanja u svim aktivnostima regionalnog simpozija, domjenak dobrodošlice i osvježenje u pauzama.
Kotizacija iznosi 375,00 kuna. Pozvani izlagači ne plaćaju kotizaciju.
Kotizacija se uplaćuje na žiro račun Hrvatske udruge socijalnih radnika, HR4323600001101561472
Smještaj – Grand hotel Park nudi povoljne cijene smještaja koje vrijede do 1. travnja, sudionici Simpozija sami rezerviraju smještaj. U prilogu dopisa je i prijavnica za smještaj u Grand hotel Park koja se prosljeđuje hotelu.

Za sve daljnje informacije možete kontaktirati predsjednicu Udruge socijalnih radnika Dubrovnik, Katarinu Svetac na e-mail: katarina.svetac1@gmail.com ili putem mobitela 098 9510952 ili tajnicu HUSR-a Lanu Pigarev na e-mail: husr@zg.t-com.hr, mobitel 098 229167.

PRIJAVNICA
REZERVACIJA SMJEŠTAJA
PROGRAM