Svjetski dan socijalnog rada 2016. godine – čestitka HUSR-a

1453

Socijalni radnici širom svijeta obilježavaju 15. ožujka 2016. godine Svjetski dan socijalnog rada pod zajedničkom temom „Promicanje dostojanstva i vrijednosti ljudi“.

Senzibiliziranjem javnosti za potrebe siromašnih, protjeranih, neprihvaćenih i socijalno isključenih pojedinaca i skupina socijalni radnici se zalažu za poštivanje prava na siguran i dostojanstven život i jednake mogućnosti svake osobe na sudjelovanja u društvu, neovisno o međusobnim različitostima.

Organiziranjem stručnih skupova i drugih aktivnosti povodom Svjetskog dana socijalnog rada socijalni radnici u Republici Hrvatskoj žele ukazati na ključne društvene probleme i potaknuti pozitivne promjene kako bi se otklonili ili smanjili rizici koji doprinose socijalnoj nesigurnosti i osjećaju nepravde, te utječu na kvalitetu života naših građana, a time i na kvalitetu socijalnih usluga.

Svjetski dan socijalnog rada prilika je i da se čuje glas struke za zaštitu vlastitih prava. Neovisno profesionalno djelovanje oslobođeno svakog pritiska i „vanjskih“ intervencija, slobodan izbor metoda i tehnika rada, sigurni radni uvjeti i adekvatni tehnički resursi temeljni su standardi profesije i preduvjet kvalitetnog stručnog rada. Kako bi ostvarili ove ciljeve socijalni radnici pozivaju na suradnju, konstruktivan dijalog i međusobno povezivanje svih dionika u zajednici.

Hrvatska udruga socijalnih radnika čestita svim socijalnim radnicama i socijalnim radnicima Svjetski dan socijalnog rada.