Projekt: Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u području alternativne skrbi

1420

SOS Dječje selo Hrvatska sa zadovoljstvom Vas poziva na javno predstavljanje projekta “Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u području alternativne skrbi” koje će se održati u četvrtak 23. travnja 2015. s početkom u 11:00 sati u prostorijama hotela Westin, dvorana Panorama Ulica Izidora Kršnjavog 1, 10000 Zagreb.

U siječnju 2015. godine s provedbom je započeo projekt “Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u alternativnoj skrbi”, koji je razvijen u partnerstvu između SOS – Kinderdorf Internationala, Vijeća Europe, Eurochilda i nacionalnih partnera u osam zemalja EU: Bugarska, Hrvatska, Estonija, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska i Rumunjska. Projekt će trajati od siječnja 2015. do prosinca 2016. godine, a projektni partner u Hrvatskoj je SOS Dječje selo Hrvatska, koji će biti zaduženo za izvođenje svih projektnih aktivnosti.

Svrha projekta je podrzati i promicati prava djece i mladih koji žive u alternativnoj skrbi. Navedena svrha ostvarit će se pomoću dva ključna cilja:

  1. Izgradnja kapaciteta stručnjaka koji rade u sustavu alternativne skrbi za usvajanje pristupa dječjih prava u svojoj svakodnevnoj praksi
  2. Suradnja s nacionalnim i europskim dionicima i podizanje svijesti o potrebi da se održi trening o pravima djece za stručnjake koji rade u sustavu alternativne skrbi.

SOS Dječje selo Hrvatska će kao jedan od projektnih partnera educirati 120 stručnjaka koji rade s djecom i mladima u području alternativne skrbi u Republici Hrvatskoj te do kraja 2016. godine zajedno s ostalim partnerima sudjelovati u kreiranju Europskog priručnika za trening stručnjaka.

Vjerujemo da će se ovakav pristup i kontinuirana briga o edukaciji stručnjaka izravno odraziti na kvalitetu rada s djecom i mladima.

Molimo zainteresirane sudionike za potvrdu prisustvovanja (navesti ime, prezime i ustanovu/organizaciju iz koje dolazite) Valentini Popović na e-mail adresu: valentina.popovic(a)sos-dsh.hr ili fax: 01/4618202 najkasnije do 20. travnja 2015.