Edukacija: “Integrativni model pružanja podrške beskućnicima”

2327

Udruga socijalnih radnika Grada Zagreba i zagrebačke županije organizira edukaciju pod nazivom „Integrativni model pružanja podrške beskućnicima“.

Beskućništvo, kao ekstremni oblik siromaštva po svojoj složenosti u brojnim aspektima možemo ubrojiti u sam vrh socijalnih problema.

Problemu beskućništva u Hrvatskoj još uvijek nije posvećena dovoljna pažnja u smislu sustavne, konkretne i jasne vizije u pristupanju i modelima rada s ovom skupinom korisnika. Osobe ostaju relativno dugo u statusu beskućnika, često usamljeni u svojoj borbi da izađu iz njega, iako sustav socijalne skrbi Zakonom o socijalnoj skrbi odnedavno prepoznaje beskućnike kao korisnike sustava , a beskućništvo kao problem privremenog karaktera.

Beskućnici vrlo često navode da im nedostaju informacije o pravima koje mogu ostvarivati iz sustava socijalne skrbi, pa se i zbog toga, a i zbog nedostatka socijalnih veza osjećaju socijalno isključenima. Socijalni radnici su stručnjaci koji su najviše u kontaktu s beskućnicima, no svojevrsna edukacija iz područja pristupa u radu s ovim korisnicima zapravo ne postoji.

Stoga je strukovna udruga prepoznala važnost edukacije i osnaživanja stručnjaka u radu s beskućnicima, te uz podršku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom osigurala uvjete za provođenje edukacije.

Edukacija je namijenjena socijalnim radnicima i drugim stručnjacima iz područja sustava socijalne skrbi, zdravstva, zapošljavanja , lokalne uprave, organizacija civilnog društva i vjerskih organizacija .

Dvodnevna edukacija će se održati dana 18. i 19. prosinca 2014. godine s početkom u 09.00 sati u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Centar, Klaićeva 10 u Zagrebu.

Voditeljice edukacije su doc. dr.sc. Olja Družić Ljubotina i Štefica Karačić, dipl. socijalna radnica koje imaju potrebne kompetencije iz područja socijalnog rada s beskućnicima.

Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a bodovati će se od strane Hrvatske komore socijalnih radnika

Pozivamo vas da se uključite i svoju prijavu za sudjelovanje u edukaciji pošaljete najkasnije do 15.12.2014. godine na husr@zg.t-com.hr ili faxom na broj: 01 / 4550 -757.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici HUSR-a Cviti Šimić na tel: 4550-757 .

PRIJAVNICA