Izvješće o provedenim aktivnostima povodom Svjetskog dana socijalnog rada 2014. u Labinu

Obilježavajući Svjetski dan socijalnog rada kojeg smo ove godine obilježavali na temu „Odgovori socijalnog rada na socijalne i ekonomske krize“, Istarska udruga socijalnih radnika okupila se u istarskom gradu Labinu. Odazvalo se 51 kolegica i kolega, socijalnih radnica i socijalnih radnika iz cijele Istre.

Organizirali smo cjelodnevno druženje koje smo započeli radnim dijelom u gradskoj palači grada Labina gdje nas je uz nazočnost medija ( tisak , dvije TV kuće i radio) primio gradonačelnik grada sa svojim stručnim suradnicima. Imali smo se prilike predstaviti kao Udruga i govoriti o socijalnom radu u našoj Županiji. Gradonačelnik grada Labina gosp. Tulio Demetlika predstavio nam je bogat socijalni program grada Labina, a razgovaralo se i o mogućim aktivnostima na međunarodnoj suradnji sa partnerima iz regije Veneto iz Italije koji predstavljaju socijalno poduzetništvo tzv. cooperative koje u Italiji funkcioniraju kao pružatelji socijalnih usluga. Gradonačelnik nas je počastio kavom i pićem, a potom smo se uputili u obilazak starog grada Labina i gradskog muzeja.

Budući da socijalne radnice i socijalni radnici iz Istre, brinu o svom zdravlju, pod geslom „U zdravom tijelu zdrav duh“ organizirano je pješačenje prelijepom pješačkom stazom od Labina do Rapca dugom 4,5 kilometara. Radi se o srednje teškoj pješačkoj stazi koja obiluje vodom , potocima , slapovima i bogata je raslinjem. Jednom riječju čarobno iskustvo. Preporučujemo je svima koji vole prirodu i opuštanje i rado ćemo biti vodiči.

Nakon sportsko rekreativnog dijela iz Rapca smo se uputili u Plomin gdje smo u jednom restoranu održali redovnu godišnju skupštinu naše udruge. Prihvatili smo godišnje izvješće o radu te smo predstavili dokument pod nazivom Prijedlog socijalnog plana za Istarsku županiju. Nakon održanog radog dijela slijedilo je opuštanje uz hranu i piće te odlazak kućama.