Svjetski dan socijalnog rada 2014. , izvješće iz Dubrovnika

Središnja proslava povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada održala se dana 19. ožujka 2014. godine u prostorijama Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe MASLINA u Dubrovniku u vremenu od 10 do 12 sati kada je :

  • Na temu „Ista struka kroz različite aktivnosti – jednaki cilj“ prezentiran rad Doma (Stručni tim Doma – Katarina Surać, dipl. soc. radnica)
  • Održan je igrokaz „Najljepši cvijet“ (djeca u dobi od 7 do 12 godina) – odgajatelji: Denis Sarićem, prof. glazbene kulture i Natalija Aleksić, dipl. soc. radnica
  • Izložba likovnih radova djece u dobi od 7 do 20 godina – odgajateljica i voditelj odjela Katarina Svetac, dipl. soc. radnica
  • i na kraju tratamenat uz druženje

Nazočili su svi kolege i kolegice socijalni radnici sa područja Grada Dubrovnika, a medijski je popraćeno na DU TV istoga dana i dana 20. ožujka 2014. godine na Hrvatskom radiju radio postaja Dubrovnik u emisiji „Zdravi bili“ u vremenu od 9, 30 do 10, 00 sati.

U Domu za starije i nemoćne osobe DUBROVNIK, održao se Dan otvorenih vrata dana 26. ožujka 2014. godine u 11, 30 sati u suradnji sa Obrtničkom školom iz Dubrovnika kada je organizirana revija frizura korisnika i korisnica Doma. Medijski je popraćeno na DU televiziji.
Uprostorijama Doma za starije i nemoćne osobe DOMUS CHRISTI planira se u travnju održati stručno predavanje na temu:
1. Kvaliteta života osoba smještenih u ustanovama socijalne skrbi – predavač gosp. Josip Lopižić, klinički psiholog

Iliana Stojanović,
predsjednica Udruge socijalnih radnika Dubrovnik