Seminar za trenere voditelja mjera stručne pomoći

Seminar za trenere voditelja mjera stručne pomoći održao se od 26. do 28.10.2022. u Domu za djecu, Nazorova 49, Zagreb.

Provedba Programa započela je edukacijom 26 stručnjaka  iz različitih područja Hrvatske. Prva edukacija (osnovni modul) održana je od 26. do 28.10.2022. godine u Domu za djecu u  Zagrebu.

Voditeljice edukacije trenera bile su prof. dr. sc. Marina Ajduković, prof. dr. sc. Branka Sladović Franz i Štefica Karačić, voditeljica Programa, dipl.soc.radnica. Osnovni modul je trajao 3 dana, svaki dan od 9-17 sati.

U pripremi programa izobrazbe  voditelja mjera, uključujući provjeru znanja i vještina sudionika, koristili su se materijali razvijeni u okviru inicijative “Za snažniju obitelj” provedene od 2017. do 2021. godine u partnerstvu Ministarstva, UNICEF-a, Društva za psihološku pomoć i u suradnji s HUSR-om te u okviru programa “Faza III: Testiranje jamstva za svako dijete u Hrvatskoj” koji je UNICEF provodio od 2020. godine u partnerstvu s Ministarstvom i mnogobrojnim partnerima, uključujući HUSR, s kojim je razvijen program dodatno adaptiran za rad u multikulturalnom okruženju.

Educirani stručnjaci (26)  će u suvoditeljskim parovima provoditi edukaciju za voditelje mjera  koja započinje  23.11.2022. godine.