Sklopljen sporazum UNICEF-a i Hrvatske udruge socijalnih radnika 1. kolovoza 2022.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Fond Ujedinjenih naroda za djecu Ured u Hrvatskoj usuglasili su suradnju u provedbi reformske mjere u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. koje se odnose na izradu standarda postupanja, edukaciju i licenciranje voditelja mjera za zaštitu prava i dobrobiti djeteta.

UNICEF je 1. kolovoza 2022. sklopio Sporazum s provedbenim partnerom Hrvatskom udrugom socijalnih radnika, u svrhu provedbe programa “Jačanje kapaciteta stručnjaka- voditelja mjera obiteljsko pravne zaštite u sustavu socijalne skrbi.”

Program će se provoditi u razdoblju od 1.8.2022.-31.12.2024.godine. Ključne aktivnosti programa uključuju standardizaciju stručnog usavršavanja za voditelje mjera, edukacija 24 trenera za provedbu programa izobrazbe, te edukaciju i licenciranje 750 stručnih radnika- voditelja mjera. (110 novozaposlenih voditelja mjera intenzivne stručne pomoći i nadzora i 640 postojećih voditelja mjera obiteljsko pravne zaštite do kraja 2024. godine.)

Provedba aktivnosti započinje edukacijom 24 trenera za voditelje mjera zaštite prava i dobrobiti djeteta koji će po završetku edukacije biti osposobljeni  samostalno provoditi edukacije. Svi izabrani treneri će s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sklopiti sporazum kojim se obvezuju da će u razdoblju od pet godina od sklapanja sporazuma provoditi edukacije u suradnji sa Ministarstvom, odnosno Akademijom socijalne skrbi.

Kriteriji za uključivanje u edukaciju trenera obuhvaćaju stručna znanja i vještine, iskustvo, motivaciju, ali i regionalnu zastupljenost s ciljem održivosti i dostupnosti trenera na području cijele Republike Hrvatske.

POZIV NPOO trening trenera
OBRAZAC PRIJAVE