Simpozij „Kako sustav popravlja „zločestu“ djecu?“

223

Poštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

Simpozij „Kako sustav popravlja „zločestu“ djecu?“

 

koji će se održati u četvrtak i petak, 22. i 23.9.2022. godine u kongresnoj dvorani Arene Varaždin,
Šetalište F. Tuđmana 1, Varaždin

U središtu ovog simpozija su teme o djeci i mladima koji iskazuju poteškoće u ponašanju. Djeca i mladi s poteškoćama u ponašanju su jedna od najzanemarenijih skupina u sustavu socijalne skrbi unatrag više od deset godina. Reforma sustava kroz deinstitucionalizaciju i transformaciju domova u pružatelje usluga nije polučila pozitivnim učincima, čemu stručnjaci koji rade na poslovima zaštite djece i mladih s poteškoćama u ponašanju svakodnevno svjedoče i o čemu učestalo govore. Nedostatak smještajnih  kapaciteta u udomiteljskim   obiteljima, nedostatak specijaliziranih udomiteljskih obitelji, nedostatak domova koji rade tretmanski s djecom i mladima, duge liste čekanja prilikom smještaja djece u ustanovu, čekanje na stacionarnu opservaciju, manjak socijalnih usluga u zajednici, nejednakost i regionalne razlike samo su neki od problema s kojima se stručnjaci sustava socijalne skrbi svakodnevno susreću. Rukovodeći se dobrim iskustvima stručnih skupova u kojem je naglasak na uspostavi međusobne komunikacije i suradnje raznih dionika koji rade na istom području, i na ovom smo skupili praktičare koji će govoriti o tome što oni rade, koje metode koriste, kako surađuju i što nedostaje. Simpozij je interaktivnog karaktera, a uz stručnjake svoja razmišljanja i iskustva iznijet će i korisnici.

 

Program Simpozija

Na simpoziju vas očekuju izlaganja predstavnika odgojno-obrazovnih institucija iz raznih resora, predstavnika centara za socijalnu skrb, centara za pružanje usluga u zajednici, izlaganja stručnjaka sa Studijskog centra Socijalnog rada te Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta, predstavnika zavoda za javno zdravstvo, predstavnika OB Varaždin, Odjela psihijatrije, specijaliziranih službenika MUP-a, predstavnika općinskog državnog odvjetništva i općinskog suda. Uz navedeno, očekuje vas izlaganje iz korisničke perspektive, a također smo pripremili i više video priloga o iskustvima naših korisnika te pokoje iznenađenje.

Detaljni program ćemo vam dostaviti naknadno.

Predviđeno trajanje programa simpozija za četvrtak je od 9-16 sati, a u petak od 9-15:30 sati.

 

Registracija sudionika i plaćanje kotizacije

Sudionici se mogu prijaviti putem https://forms.gle/97gm51i6nwJrJYDW9 ili na e- mail uz.vas2@gmail.com .

Ukoliko se prijavljujete putem e-maila molimo navedite slijedeće podatke: Ime i prezime, OIB, e-mail, naziv ustanove/organizacije iz koje dolazite, broj dana koje želite sudjelovati na simpoziju, naziv komore radi prijave bodovanja te broj članske iskaznice u komori. Plaćanje molimo izvršite na IBAN HR 33 2390 0011 1007 79042, Hrvatska poštanska banka – opis plaćanja: Kotizacija za sudjelovanje na simpoziju za: Ime i prezime, OIB. Na e-mail ćete zaprimiti potvrdu da ste se uspješno prijavili kada zaprimimo uplatu.

Simpozij će biti prijavljen strukovnim komorama radi bodovanja.

U cijenu kotizacije uključeno je osvježenje u pauzi, ručak, potvrde o sudjelovanju te zbornik izlaganja u pdf formatu.

 

iznos kotizacije po sudioniku oba dana jedan dan
Rana kotizacija do 2.9.2022. godine 400 kuna 250 kuna
Rana kotizacija do 2.9.2022. godine za više od dvoje sudionika iz iste ustanove 300 kuna 200 kuna
Kasna kotizacija do 16.9.2022. godine 600 kuna 350 kuna
Kasna kotizacija do 16.9.2022. godine za više od dvoje sudionika iz iste ustanove 500 kuna 300 kuna

 

Službeni jezik simpozija je hrvatski jezik.

Za sva pitanja slobodno se možete javiti na e-mail uz.vas2@gmail.com ili na mobitel Renate Sever 099/639-1920 i Teodora Sabolića 095/912-6216

 

ORGANIZATOR:

Udruga za razvoj životnih vještina i sposobnosti obitelji i pojedinaca „Uz vas“, Varaždin

Web stranica: www.udrugauzvas.hr