Humanitarna akcija za istočnu Slavoniju

1510

Poplave u istočnoj Slavoniji i susjednim zemljama teško su pogodile stanovnike ovih područja . Mnoge obitelji su ostale bez svojih domova i svega što su imali. Apel za pomoć povezao je ljude diljem zemlje u humanitarne i druge akcije pomoći stradalnicima.

Hrvatska udruga socijalnih radnika pozvala je svoje članove da se u svojim radnim i životnim sredinama angažiraju u humanitarnim i drugim akcijama. Resornom ministarstvu i kolegama na poplavljenim područjima iskazali smo spremnost za volonterski rad na terenu kroz pružanje psihosocijalne podrške stradalnicima i druge oblike pomoći.

Dana 24.svibnja 2014. godine članovi Hrvatske udruge socijalnih radnika zajedno sa studentima socijalnog rada i grupom profesora Studija za socijalni rad obišli su poplavljena područja , uručili stradalima prikupljenu pomoć i volontiranjem u prihvatnim centrima iskazali svoju solidarnost i podršku ljudima koje je zadesila ova teška nevolja.

Prema ranijem dogovoru s odgovornim osobama na poplavljenom području posjetili smo pet prihvatilišta: Cerna, Gradište, Otok , Lipovac i Nijemci .

Osim razvrstavanja i podjele humanitarne pomoći dio volontera taj dan je proveo u neposrednom kontaktu i radu s različitim skupinama stradalnika.

Naši budući kolege- studenti socijalnog rada su ovom sjajnom akcijom pokazali iznimnu socijalnu osjetljivost i snažan osjećaj za zajedništvo, te su dokazali da razumiju značaj javnoga djelovanja u socijalnom radu .

Bravo za studente i njihove nastavnike. Bila nam je čast sudjelovati s vama u ovoj akciji.