Odrednice i izazovi učinkovite i kvalitetne međusektorske i interdisciplinarne suradnje te integriranog pružanja usluga – poziv na edukaciju

322

Hrvatska udruga socijalnih radnika u okviru Programa “Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj” koji provodi na području Međimurske županije kao jedan od partnera Ureda UNICEF-a za Hrvatsku poziva Vas na edukaciju za dionike u međusektorskoj suradnji dana 14.12.2021. u Kuršancu, u Romskom obiteljskom centru s početkom u 8.30 sati.

Cilj ove komponente programa je formiranje operativnih intersektorskih timova za svako romsko naselje uključeno u ovaj program: Kuršanec, Podturen, Parag, Kotoriba, Orehovica, Piškorovec i Pribislavec. Očekujemo da će međusektorski timovi na razini svakog naselja za vrijeme trajanja projekta i nakon njega, biti funkcionalni i postati primjer dobre prakse pružanja integriranih usluga obiteljima u riziku po uzoru na svjetska iskustva koja pokazuju da je za rad s lokalnim zajednicama visokog rizika deprivacije nužna dobro razvijena, kontinuirana međusektorska suradnja.

Tijekom trajanja programa planirano je održavanje 6 jednodnevnih edukacija interaktivnog, radioničkog tipa u trajanju po 7 sati . Edukacije će se održati u svakom navedenom naselju i u njih će biti uključeni predstavnici Centra za socijalnu skrb , zdravstva, obrazovanja, policije, pravosuđa, organizacija civilnog društva i predstavnici stanovnika svakog naselja. Edukacija će obuhvatiti teme važne za razumijevanje međusobnih uloga i odgovornosti, mogućnosti i ograničenja u radu, povezati dionike i definirati način suradnje u daljnjem radu s zajedničkim korisnicima.

O svim daljnjim aktivnostima pravovremeno ćemo vas obavijestiti. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama možete nas kontaktirati na ovaj e-mail. Unaprijed zahvaljujemo na vašem odazivu i suradnji! Zagreb, 08.12.2021.

Predsjednica HUSR-a Štefica Karačić, dipl. soc. radnica

POZIV i PROGRAM (pdf, 500KB)