Panel rasprava u organizaciji HUSR-a i HKSR-a: “Socijalna skrb na uzburkanom moru reformi” 1.7.2021, 12-15 sati

481

Hrvatska udruga socijalnih radnika i Hrvatska komora socijalnih radnika organiziraju dana 01.07.2021. godine od 12.00 do 15.00 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2. Stručni skup pod nazivom: Socijalna skrb na uzburkanom moru reformi.

Ovim skupom želimo ukazati na stanje u sustavu socijalne skrbi i otvoriti širu raspravu o Akcijskom planu napređenja sustava socijalne skrbi koji će biti temeljni dokument za izradu novog Zakona o socijalnoj skrbi.

Najavljene promjene zahtijevaju aktivno sudjelovanje i dijalog stručnjaka na različitim razinama djelovanja od socijalne politike do stručne prakse i javnosti kako bi zajednički definirali potrebe, prioritete, mogućnosti, ključne izvršitelje i dugoročne učinke koji će zaista unaprijediti ovaj sustav i smanjiti rizike od još jedne neuspjele reforme ovog sustava.

U panel raspravi će sudjelovati predstavnici akademske zajednice, stručnjaci s iskustvom rada u djelatnosti socijalne skrbi, te predstavnici korisničkih skupina.

Ovaj skup je namijenjen socijalnim radnicima i drugim stručnjacima zaposlenim u sustavu socijalne skrbi i drugim područjima djelatnosti, predstavnicima resornog ministarstva, jedinica lokalne i regionalne uprave, korisnicima i medijima.

Zbog epidemioloških mjera zaštite od pandemije korona virusa broj sudionika u dvorani je ograničen, pa će sudjelovanje biti moguće i online. Program Stručnog skupa biti će objavljen na stranicama HUSR-a i HKSR-a najkasnije do 25.06.2021. godine.

Napominjemo da će ovaj skup biti prijavljen strukovnim komorama radi bodovanja. Pozivamo vas da prijavu sudjelovanja napravite putem ovoga linka najkasnije do 29.6.2021.

PROGRAM

Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika
mr. sc. Antun Ilijaš, predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika