On line edukacija u organizaciji HUSR-a: Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata 5.-7.5.

Sudjelovanje u edukaciji je besplatno i bit će prijavljeno za bodovanje Hrvatskoj komori socijalnih radnika i drugim stručnim komorama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Fonda za azil, migracije i integracije Europske unije  Više o Fondu…

Zašto se prijaviti?

Hrvatska udruga socijalnih radnika u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Split i uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava,obitelji i socijalne politike provodi projekt pod nazivom „Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata” koji financira Europska unija iz Fonda za azil, migracije i integracije Europske unije.

Opći cilj projekta je uspješnija integracija osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u život zajednice kroz osobno i profesionalno osnaživanje stručnjaka centra za socijalnu skrb i resornog ministarstva za rad s ovim korisnicima i uspješniju zaštitu njihovih prava.

Edukacija u trajanju od 3 dana obuhvatiti će 4 tematska područja:

  • Pravni položaj osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom;
  • Obveze sustava socijalne skrbi u svezi ostvarivanja prava osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom;
  • Kulturološke osobitosti zemalja iz kojih dolaze osobe pod međunarodnom zaštitom;
  • Studije slučaja.

Projektom je planirana edukacija za 200 zaposlenih stručnjaka iz Centra za socijalnu skrb kao i stručnjaka zaposlenih u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava,obitelji i socijalne politike, koje je suradnik na Projektu.

Prednost sudjelovanja imaju stručnjaci koji su odlukom Centra zaduženi za rad s osobama kojima je odobrena međunarodna zaštita. Provedba projekta obuhvaća 80 CZSS i 34 podružnice Centara.

Krajnji korisnici će biti bolje informirani o pravima te ostvarivati kvalitetniju i dostupniju uslugu te će se povećati njihovo zadovoljstvo s onim što dobivaju kroz sustav socijalne skrbi.

*Može se prijaviti i veći broj sudionika od predviđenog

Lokacija on line edukacije je  SPLIT 5. – 7. svibnja

Rok za prijavu je 03. 05. 2021. do 16 sati.

PRIJAVI SE