Prioćenje HUSR-a

267

Na poziv ministra Aladrovića danas je u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne  politike održan sastanak s predsjednicom Hrvatske udruge socijalnih radnika Šteficom Karačić i  predsjednikom  Hrvatske komore socijalnih radnika Antunom Ilijašem. Sastanku je nazočila i državna tajnica Marija Pletikosa.

Na sastanku je razmotreno aktualno stanje u sustavu socijalne skrbi s naglaskom na reakciju ministarstva, medija i  javnosti povodom tragične smrti dvogodišnje djevojčice čija je obitelj bila u tretmanu CZSS  Nova Gradiška. Ministar je upoznat s trenutnim stanjem na terenu i dubokim nezadovoljstvom djelatnika centara za socijalnu skrb  koji se osjećaju nezaštićeno i nesigurno zbog  pojačane  izloženosti  prijetnjama, uvredama pa i fizičkim napadima.

Ukazano je  na očekivanje stručnjaka da aktivno participiraju u donošenju novog zakona o socijalnoj skrbi  kojim je najavljeno značajno rasterećenje centara za socijalnu skrb od preširokog opsega poslova, poboljšanje uvjeta rada i povoljniji normativi koji će stručnjacima omogućiti dovoljno vremena za  intenzivniji  neposredan  rad s korisnicima.

Dogovoreno je da će  ministarstvo razmotriti navedene primjedbe i prijedloge nakon čega će za 10 dana biti organiziran ponovni sastanak.

U Zagrebu, 09.04.2021.

Predsjednica HUSR-a, Štefica Karačić, dipl. socijalna radnica