Produljen rok za prijavu do 7. ožujka 2021.- Projekt: “Prijateljstvo za starost” – psihosocijalna podrška korisnicima domova za starije osobe grada Zagreba

257

Poštovane kolegice i kolege,

na zamolbu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zaklade Zajednički put ovim putem slobodni smo proslijediti informaciju i poziv za sudjelovanje u projektu pod nazivom „Prijateljstvo za starost“ kolegicama i kolegama koji žive na području grada Zagreba.

Kako mnoge naše kolegice i kolege imaju dugogodišnje iskustvo i znanje u pružanju psihosocijalne podrške vjerujemo kako će mnogi od vas biti zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu čiji je glavni cilj pružanje psihosocijalne podrške korisnicima domova za starije osobe i smanjenje njihove socijalne isključenosti.

Riječ je o projektu u okviru kojeg će se pružati psihosocijalna podrška korisnicima domova za starije osobe Grada Zagreba putem besplatne telefonske linije radnim danom u vremenu od 16.00 do 19.00 sati, a istu će pružati savjetovatelji s određenim kompetencijama.

Riječ je o korisničkoj s​kupini čiji se život obzirom na cjelokupnu situaciju vezano uz epidemiju COVID-19 u potpunosti promijenio što je kod korisnika izazvalo dodatnu socijalnu izoliranost i osamljenost. Upravo to je potaknulo nositelje Projekta, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zakladu Zajednički put na pokretanje ovog pilot projekta.

Slijedom navedenog, traže se savjetovatelji koji:

  • su članovi Hrvatske komore socijalnih radnika,
  • imaju afinitet za rad sa starijim osobama,
  • imaju više od jedne godine iskustva rada u području savjetovanja.

Detaljnije informacije o Projektu nalaze se na ovom linku, a zainteresirane kolegice i kolege molimo da svoje prijave sa životopisom, kao i eventualne upite dostave direktno Zakladi Zajednički put na ovaj email najkasnije do 7. ožujka 2021. godine.