Naslovnica Aktualnosti

Svjetski dan socijalnog rada 2020. godine   – čestitka HUSR-a

0 153

Hrvatska udruga socijalnih radnika čestita svim socijalnim radnicama i socijalnim radnicama Svjetski dan socijalnog rada koji ove godine  obilježavamo 17. ožujka pod zajedničkom temom „Promicanje važnosti ljudskih odnosa„.

Pandemija nove bolesti koja je ovih dana zahvatila gotovo cijeli svijet snažno se odražava na socijalne odnose i kvalitetu života svih građana, te povećava rizike za socijalnu isključenost posebno osjetljivih socijalnih skupina.

Zbog toga je profesija socijalnog rada u ovom neizvjesnom vremenu ponovno suočena s brojnim izazovima. Djelovanje socijalnih radnika  sada je primarno usmjereno na skrb o ranjivim skupinama uz puno  uvažavanje njihovog dostojanstva i zaštitu njihovih prava, ali i na  jačanje solidarnosti u zajednici.

Zalaganjem za dobre i kvalitetne odnose među ljudima, za zdrave i socijalno osjetljive zajednice, za društvo u kojem različitost nije teret, nego bogatstvo socijalni radnici ostaju vjerni promotori zajedništva i socijalne kohezije koja nam je upravo u ovako teškim vremenima itekako  potrebna.

SOCIJALNIM RADOM IZ RAZLIČITOSTI  U JEDNAKOST