Čestitka povodom Svjetskog dana socijalnog rada

669

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada upućujem u ime Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime najiskreniju čestitku i zahvalu Hrvatskoj udruzi socijalnog rada i Vama predsjednici Udruge, na svom trudu i nesebičnom zalaganju koje požrtvovno ulažete ne samo u brizi za one najranjivije u našem društvu, nego i kao promotori Vaše struke i profesije.   

Dobro nam je poznato koliko je značajna profesionalna grupacija socijalnih radnika, u sveukupnom životu te stvaranju boljih uvjeta i poboljšanja kvalitete života onima kojima je to najpotrebnije, a Svjetski dan socijalnog rada je prigoda da se još jednom ukaže na važnost socijalnog rada i ulogu socijalnih radnika u našem društvu.

Prisutnost struke socijalnih radnika i djelatnosti socijalnog rada svakim je danom sve više potrebna u društvu i nameću joj se sve viši kriteriji. Nedostatak stručnjaka svih profila ogleda se i u preopterećenosti za one koji obavljaju ovu djelatnost, a Vaša je djelatnost ujedno i pod posebnim povećalom javnosti. Upravo zato ne smijemo zaboraviti na nesebičnost i požrtvovnost svih onih koji se svojim radom posebno zalažu za profesiju i čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja za društvo u cjelini! 

Žao mi je da se zbog trenutačne situacije s koronavirusnom pandemijom neće moći održati Vaša svečanost i Dani otvorenih vrata, ali bit će još prilike da na adekvatan način obilježimo ovaj Vaš dan! Stoga, sa željom za daljnji uspjeh u Vašem radu i daljnjem promicanju stručnosti i humanosti, još jednom Vas srdačno pozdravljam!

Čestitam Vam Vaš dan!

PREDSJEDNICA ODBORA
doc. dr. sc. Ines Strenja, dr. med.