Natječaj SozialMarie 2020

764

Poštovani,

natječaj Sozialmarie otvara se po 16. put: ponovno se dajemo u potragu za izvrsnim društvenim inovacijama s područja srednje i istočne Europe.

Pozivaju se aktivni projekti iz područja civilnog društva i društvenog poduzetništva, projekti koje provode profitna poduzeća, ali i javna uprava, a koji nude inovativna rješenja za društvene izazove. Prijaviti se mogu projekti iz Austrije, Mađarske, Češke te ove godine i iz cijele Hrvatske. Za Sloveniju vrijedi pravilo da mjesto
provođenja projekta ne smije biti udaljeno više od 300 km od Beča.

Natječaj traje do 21. siječnja 2020., a prijave se šalju putem naše internetske stranice.

15 najboljih društvenih inovacija nagradit će se 1. maja 2020. pri javnom uručenju nagrada u bečkom ORF RadioKulturhausu: Prve tri nagrade imaju vrijednost od 15000, 10000 i 5000 eura, a daljnjih 12 nagrada dodjeljuje se u vrijednosti od 2000 eura.

Sve informacije o natječaju Sozialmarie 2020 naći ćete na www.sozialmarie.org/hr/natjecaj.

Radujemo se što idemo korak dalje i što od ove godine na natječaju sudjeluju projekti iz cijele Hrvatske. U to ime pročitajte intervju s Branimirom Šloserom, članom nagrađenog kluba_zagreb 041_ ovjenčanog nagradom _SozialMarie 2019.

Osvrt na proteklih 15 godina, ali i Vaši dojmovi, potakli su nas da osvježimo vizualni identitet nagrade SozialMarie i naš način komuniciranja s javnošću. Kako bismo nagrađenim projektima omogućili bolju vidljivost, ograničili smo dostupnost naše baze projekata na nagrađene i nominirane projekte. Osim toga, za nagradu publike odsad će se odlučivati isključivo među nominiranim projektima (tj. neće se više birati među svim prijavljenim projektima, kako je bilo dosad). Sve projektne prijave i dalje ostaju u našoj internoj pohrani, ali ne dobivaju javni profil na našoj stranici. Novi vizualni identitet predstavit ćemo vam 1. maja 2020. g.

Molimo Vas da poziv na natječaj proslijedite i drugim potencijalnim prijaviteljima!

Srdačno Vas pozdravlja
Ivana Perica

IVANA PERICA
SozialMarie – Prize for Social Innovation
Koordinatorica nagrade SozialMarie za Hrvatsku