Izvješće o radu Udruge socijalnih radnika Rijeka (1.10.2018. – 1.10.2019.)

IX. Konferencija socijalnih radnika u Puli (17.-19. listopada 2018.), na kojoj su učestvovali članovi Udruge putem organizacija u kojima su zaposleni. HUSR dostavljeni su popisi članova Udruge kao i delegata za Skupštinu HUSR.

USRR u suradnji s CZSS Rijeka organizirala je piknik (11.10.2018.g.),  pokraj Klane u  „Domu Lisac“. Malo je bilo zainteresiranih, samo nekoliko socijalnih radnika.

Članovi Udruge sudjelovali su na 23. Jesenskom poslovnom sastanku Hrvatske mreže zdravih gradova u Crikvenici, od 26. do 27. listopada 2018.g.. Tema Poslovnog sastanka bila je „Implementacija strategije ulaganja u rani razvoj djece – povezivanje sustava zdravstva i socijalne skrbi. Radionica je bodovana od strane  HKSR.

USRR organizacijskom podrškom se uključila u obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove i Parkinsonove bolesti (zbog lošeg vremena održano 25.11.2018.g.), “ na riječkom lukobranu „Molo longo“, pod nazivom „Pokretom, pjesmom, plesom i ping-pongom protiv multiple skleroze, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti“.

Skupština USRR i svečana večera (prosinac 2018.). Nakon održane godišnje Skupštine, članovi Udruge i prijatelji su se nastavili družiti u konobi Borik uz prigodno darivanje članova.

Članovi Udruge obilježili osamnaest godina pogibije kolege Jakova i upalili „Svjetlo za Jakova“ (14. prosinac 2018.).  O tome Novi list (15.12.2018.g.), objavio tekst i fotografiju u rubrici „Fokus“.

Udruga i zaposlenici CZSS Rijeka su dali podršku CZSS Zadar u povodu tragičnog događaja na Pagu i pridružili se akciji  Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske naslovljenoj „Zaslužujemo više i bolje“. Novi list 9. ožujka 2019.g. objavio članak i fotografiju pod naslovom „Socijalni radnici opterećeni svim i svačim“, a 14.3.2019.g.  „La Voce del popolo“ pod naslovom „Non abbiamo la bacchetta magica“

Članovi Udruge su sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana socijalnog rada u Zagrebu, kojeg je organizirala  HUSR.

Svjetski dan socijalnog rada (19.ožujak 2019.), u USRR obilježen je radionicom za članove udruge koja se održala u Obiteljskom centru Rijeka (22.ožujka 2019.g.). Radionica  „Ja i moj stil“ bodovana je od strane Hrvatske komore socijalnih radnika.

Na  Regionalnom simpoziju u Varaždinu povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada na temu „Promicanje važnosti ljudskih odnosa“ (ožujak 2019), članica USRR sudjelovala uz plaćenu  kotizaciju.

Članica USRR održala više predavanja s radionicom koje su bodovane od strane Hrvatske komore socijalnih radnika i drugih komora.

  1. Stručno predavanje s radionicom NLP u CZSS Rijeka, Podružnica Obiteljski centar (lipanj 2019.), radionica za članove Udruge socijalnih radnika
  2. Stručno predavanje s radionicom NLP u Domu za starije osobe Volosko za djelatnike Doma (lipanj 2019.)
  3. Stručno predavanje s radionicom NLP u Domu za starije osobe Mali Kartec, Krk za djelatnike Doma (lipanj 2019.)
  4. Stručno predavanje s radionicom NLP u Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu za djelatnike Doma (lipanj 2019.)
  5. Stručno predavanje s radionicom NLP u Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić u Rijeci za djelatnike Doma (lipanj 2019.)

USRR sudjelovala u obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba(1.10.2019.g.), uz KBC Rijeka, NZZJZ PGŽ, Dom starijih Kantrida, Filozofski fakultet Rijeka, Matica umirovljenika i Riječki sportski savez.