Izvješće o radu Društva socijalnih radnika Krapinsko – zagorske županije za 2019. godinu

Početkom godine uređena je statusna dokumentacija društva: uz upise relevantnih promjena u sve dokumente.

Dana 27. veljače realizirana je u Zwlenoj dvorani u Zaboku edukacija za socijalne radnike i druge stručnjake  u formi radionice, “Čari psihodrame i socijalnog rada”, koju je prezenzirsla dr. sci. Kristina Urbanc. Edukacijs je bila prijavljena za bodovanje nadležnim strukovnim komorama.

Tijekom mjeseca ožujka smo veoma uspješno sudjelovali u organizaciji i realizaciji V. Regionalnog simpozija socijalnih radnika u Varaždinu; gdje su predsjednica i zamjenica predsjednice Društva imale dvije prezentacije svojih stručnih radova i jednu radionicu.

Nadalje, 19. ožujka sudjelovali smo na svečanom stručnom skupu u Zagrebu, povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnih radnika. Udruga civilnog društva “Sveta Ana”, koju je predložila, te pripremila svu potrebnu dokumentaciju zamjenica predsjednice našeg Društva Dijana Fijačko, dobila je godišnju nagradu – plaketu HUSR -a za svoj rad.

Dana 22. ožujka 2019. godine realizirana je u Centru za socijalnu skrb Zlatar Bistrica tribina pod nazivom “Zaštita prava i dobrobiti djeteta”. koja je bila prijavljena za bodovanje nadležnim strukovnim komorama.

Povodom nedavnih nemilih događaja u Centru za socijalnu skrb Đakovo predsjednica je Društva putem sredstava javnog priopćavanja objavila poruke sućuti i podrške u ime članova Društva, svojeg radnog kolektiva, te u svoje osobno ime.

Društvo je ove godine bilo pokrovitelj Međunarodnog volonterskog kampa u Odgojnom domu Bedekovčina.

U odnosu na krovnu udrugu, Društvo je podmirilo sve svoje financijske obveze.

Dana 03. 10. održana je redovna godišnja skupština Društva, kojoj je prethodila sjednica upravnog odbora.

Do kraja godine članovi Društva sudjelovati će na X. Konferenciji socijalnih radnika.

Planiramo  do kraja godine na nivou Županije dati svoj doprinos tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, te realizirati još jednu edukaciju za svoje članove, ali i ostale kolege i druge stručnjake. Ujedno se predlaže druženje članova Društva uz domjenak, kao i možda edukacijski izlet.