Naslovnica Obavijesti

Pismo podrške

0 241

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (USZM), povodom napada na stručnjake  Centra za socijalnu skrb Đakovo, koji je doveo do smrtnog ishoda, kolegice, socijalne radnice, Blaženke Poplašen te ozljeđivanja pravnika Ivana Pavića, želimo izraziti sućut te solidarnost sa čitavom strukom socijalnog rada.

Socijalni radnici su iznimno važan dio sustava u pomoći najugroženijem djelu građana, a posebno  u slučajevima u kojima su djeca i mladi te bez njihovog profesionalnog stručnog doprinosa u radu s djecom, niti jedan sustav, a pogotovo sustav pravosuđa ne može funkcionirati.

Smatramo nedopustivim da je struka socijalnog rada sustavno preopterećena i potplaćena te učestalo izložena napadima u javnosti bez podrške i zaštite sustava. USZM podržava prijedloge komore socijalnih radnika. U sustavu socijalne skrbi uz socijalne radnike su i stručnjaci, socijalni pedagozi, psiholozi i pravnici koji timski rade na slučajevima zaštite i pomoći pa stoga sagledavanje svih osoba i profesija bilo bi nužno postaviti  definiciju službene osobe u kazneno pravo.

Kao nevladina organizacija sudaca, pravnika, ali i svih stručnjak za djecu i mlade pa time i socijalnih radnika vrlo rado ćemo pomoći ili podržati u ostvarivanja Vaših zahtjeva pri nadležnim institucijama i upravnim tijelima. Primite naše izraze iskrene sućuti za socijalnu radnicu Blaženku Poplašen te izražavamo želje za brz oporavak pravnika Ivana Pavića.

S poštovanjem,

Dr.sc.Lana Petö Kujundžić, sutkinja
predsjednica USZM-a