Naslovnica Aktualnosti

Obavijest o održanom sastanku sa premijerom Plenkovićem

0 284

Poštovani članovi,

povodom tragičnog događaja u CZSS Đakovo, 10.srpnja 2019.god. održan je na inicijativu premijera Andreja Plenkovića sastanak u Vladi RH kojem su prisustvovali ministrica Nada Murganić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić, predsjednica Sindikata socijalne skrbi Jadranka Dimić, predsjednik Komore socijalnih radnika Antun Ilijaš i drugi.

Na sastanku je Premijer upoznat sa stanjem u sustavu socijalne skrbi, te sa rizicima kojima se zaposlenici u sustavu socijalne skrbi svakodnevno susreću.

Nakon konstruktivnog razgovora svih sudionika doneseni su slijedeći zaključci:

  1. Žurna izmjena Kaznenog zakona i stjecanje statusa službenih osoba za stručne djelatnike u sustavu socijalne skrbi. U tijeku je izmjena Kaznenog zakona stoga konkretne akcije možemo očekivati u bližoj budućnosti.
  2. Poboljšanja u sustavu fizičke zaštite djelatnika u Centrima za socijalnu skrb.
  3. Poboljšanja komunikacije i suradnje drugih sustava sa sustavom socijalne skrbi. Sustav socijalne skrbi nije jedini odgovoran za rješavanje društvenih problema. Suradnja svih sustava je jedini put!
  4. Rasterećenje Centara za socijalnu skrb u pogledu javnih ovlasti.

Zahvaljujemo Premijeru na spremnosti da sudjeluje i pomogne u rješavanju problema koji dugi niz godina muče sustav socijalne skrbi.