Edukacija iz socijalnog mentorstva

1106

Institut za razvoj tržišta rada u suradnji s Hrvatskom Udrugom socijalnih radnika održao je 2 modula edukacije iz socijalnog mentorstva na kojima je sudjelovalo 25 stručnjaka iz područja Republike Hrvatske.

1 modul edukacije održan je 20. i 21. veljače 2019.godine ,dok je drugi održan 7.i 8.ožujka 2019.godine u hotelu  Picok u Đurđevcu. Hrvatska  udruga  socijalnih radnika  kao partner na projektu osigurala je predavače na prvom danu edukacije u oba modula.

Cilj edukacije je osnažiti stručnjake za pružanje usluge socijalnog mentorstva te primjena novih znanja u svome radu s nezaposlenima i socijalno isključenim osobama.

Projekt pod nazivom m-Aktiv-mentorstvom i aktivacijom do integracije financiran je iz sredstva Europske unije iz Europskog socijalnog fonda a ima za cilj ublažavanje  negativnih posljedica nezaposlenosti i socijalne isključenosti korisnika  prava na  Zajamčenu  minimalnu  naknadu kao i jačanje  kapaciteta  stručnjaka  koji rade  s nezaposlenim  osobama  u svrhu unaprjeđenja usluga  povezanih s pristupom tržištu rada  i socijalnim  uključivanjem.