2. regionalni simpozij

810

Hrvatska udruga socijalnih radnika u suradnji s Udrugom socijalnih radnika Osječko-baranjske županije, Institutom za novu evangelizaciju „Ivan Pavao II“ Đakovačko-osječke nadbiskupije i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu organizirala je regionalni Simpozij na temu: „Socijalni rad u procesima deinstitucionalizacije i u uvjetima siromaštva“.

Simpozij se održao 28. – 30.5.2018.godine u Osijeku, J. J. Strossmayera 58 (dvorana Vikarijata đakovačko-osječke nadbiskupije). 

Cilj ovog regionalnog Simpozija bio je profesionalno osnaživanje socijalnih radnika, razvoj i unapređenje djelatnosti  socijalnog rada, razmjena iskustava dobre prakse, širenje i implementacija socijalnih usluga, jačanje sustava socijalne podrške i međuresorne suradnje, promicanje prava posebno osjetljivih skupina i poboljšanje  kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Tijekom Simpozija sudionici su se imali priliku  upoznati s djelovanjem lokalnih dionika u socijalnoj skrbi sa područja Osječko-baranjske i drugih županija s naglaskom na resursima, socijalnim intervencijama, specifičnostima i neodgovorenim potrebama u lokalnim zajednicama.

Na skupu je sudjelovalo više od 120 sudionika koji su ostvarili bodove pri Hrvatskoj komori socijalnih radnika.