1. regionalni simpozij

754

Prvi Regionalni Simpozij na temu: „SINERGIJA POTREBA I PRAKSE SOCIJALNOG RADA U LOKALNOJ ZAJEDNICI“ održao se 27.-28.04.2017. godine u Dubrovniku (Grand Hotel Park, Šetalište kralja Zvonimira 39).

Simpozij je održan u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika, Udruge socijalnih radnika Dubrovnik i Centra za socijalnu skrb Dubrovnik.

Cilj održavanja regionalnog Simpozija je razvoj i implementacija socijalnih usluga, stvaranje novih odnosa i suradnje, inovacija u socijalnoj skrbi koja uključuje nove strategije, koncepte, ideje, procese i  usluge u svrhu odgovaranja  potrebama lokalne zajednice.

Sudionici su se imali priliku upoznati sa djelovanjem lokalnih dionika u socijalnoj skrbi sa  područja Dubrovnika, Splita, Korčule i Metkovića sa naglaskom na resursima, socijalnim intervencijama, specifičnostima i neodgovorenim potrebama u lokalnim zajednicama.

Simpozij je bio prilika za diskusiju da unatoč istim načelima, principima i zakonima, praksu socijalnog rada određuju još neke, sasvim  specifične okolnosti.

Na drugom danu Simpozija sudionici su imali priliku sudjelovati u radionicama koje su se bavile  neusklađenostima između zahtjeva vezanim uz posao i okoline što dovodi do profesionalnog stresa.

Simpozij smo  zaključili s pogledom u budućnost: inovacije u socijalnim mrežama kao odgovor na konkretne potrebe, nove ideje i suradnje koje doprinose unaprjeđenju sustava  te ulogom strukovnih udruga u kreiranju takve budućnosti

Na Simpoziju je sudjelovalo više od 100 stručnjaka iz područja socijalne skrbi zaposleni u ustanovama socijalne skrbi, zdravstvu, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, pravosuđa, obrazovanja, organizacijama civilnog društva, vjerskim organizacijama itd.