Naslovnica Aktualnosti

Poziv na stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada

0 1467

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada  koji obilježavamo 20. ožujka 2018. godine pod nazivom „Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica„  Hrvatska udruga socijalnih radnika i udruge članice HUSR-a organiziraju na području cijele Hrvatske stručne skupove i druge  aktivnosti s ciljem osnaživanja  socijalnih radnika za  uspješniju zaštitu i  poboljšanje  kvalitete  života  najosjetljivijih  socijalnih skupina.        

Obilježavanje  Svjetskog dana  socijalnog rada  započinje 20. ožujka 2018. godine u 10.00 sati na Trgu Petra  Preradovića (Cvjetni  trg) u Zagrebu  okupljanjem  socijalnih radnika , studenata socijalnog rada , predstavnika ustanova socijalne skrbi  i organizacija civilnog društva   koji će  komunicirati  s građanima o socijalnim temama i  ulozi profesije  socijalnog rada  i djelatnosti socijalne skrbi u našem  društvu.

Skup se nastavlja  u Hotelu  Academia u Zagrebu,  Tkalčićeva  88  gdje će se od  11.00 do 15.00 sati  održati središnja  proslava Svjetskog  dana  socijalnog rada.

Proslava  započinje  prezentacijom  publikacije “Vremeplov  socijalnog rada” kojom ćemo  podsjetiti  sve koji  znaju i upoznati sve koji to  žele  s najvažnijim  događajima i kreatorima socijalnog rada na ovom području i  prepoznati zajedničke  izazove profesije  u različitim  razdobljima  njenog razvoja.

Nakon toga slijedi svečana dodjela nagrada HUSR-a socijalnim radnicama i socijalnim radnicima, te ustanovama i organizacijama civilnog društva koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada i čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja za zajednicu.

Na inicijativu  Hrvatske udruge  socijalnih radnika Svjetski dan socijalnog rada  tradicionalno obilježavamo i kao  Dan otvorenih vrata u sustavu socijalne skrbi. Biti će to prilika da kroz neformalan kontakt i dijalog s građanima  otvorimo važne teme i zajedno se založimo za promjene koje će omogućiti fleksibilan sustav socijalne skrbi  prilagođen  potrebama svake  osobe i usmjeren na razvoj zdravih zajednica  u kojoj su ljudi najveća vrijednost.

Pozivamo sve socijalne radnike, naše  suradnike i nositelje politika na  nacionalnoj, regionalnim i lokalnim  razinama, kao i predstavnike  medija  da svojim sudjelovanjem na ovom skupu  podrže našu profesionalnu zajednicu i  aktivnosti  kojima smo posvećeni.

Molimo sa svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do  16.ožujka  2018. godine na tel: 01/ 4550-758, mob: 098 229 167, e-mail husr@zg.t-com.hr.

Štefica Karačić, predsjednica HUSR-a

PROGRAM