Naslovnica Obavijesti

Poziv na tribinu DSSR-a

0 541
Povodom 16. tjedna zagovaranja prava beskućnika Društvo studenata socijalnog rada poziva vas na tribinu o gotovo nevidljivoj skupini u našem društvu.

Prema procjenama Hrvatske mreže za beskućnike trenutno je u Hrvatskoj više od 1000 beskućnica i beskućnika. Ukupni smještajni kapacitet prihvatilišta i prenoćišta u Hrvatskoj je do 420 korisnica/ka i gotovo uvijek, svi kapaciteti, su popunjeni. Negdje oko 500 osoba boravi na javnim površinama u velikim gradovima, ali i u gradovima gdje ne postoji smještaj za beskućnice/ke.
Smatramo da je uistinu potrebno znati više o pravima beskućnika, informirati se i djelovati u cilju poboljšanja njihovog položaja u društvu.

Oni su dio društva u kojem mi živimo, ne smijemo okretati glavu.

Tribina se održava 21.12.2018. (četvrtak) u 19:00 u kino dvorani Studentskog naselja “Stjepan Radić” na adresi Jarunska 2, Zagreb.

Nakon kratkog filma o beskućništvu, na tribini će izlagati stučni gosti sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, autorice istraživanja Uvodna razmatranja: Slika podrške beskućnicima u Hrvatskoj:
izv. prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina i doc. dr. sc. Marijana Kletečki Radović te gospodin Mile Mrvalj, bivši beskućnik i predsjednik udruge Fajter.

Srdačno,

Renata Beljan,
predsjednica Društva studenata socijalnog rada