Naslovnica Aktualnosti

Poruka i zaključci VIII. Konferencije socijalnih radnika

0 879

S namjerom i željom da se naš glas čuje, mi socijalni radnici, predstavnici i nositelji sustava socijalne skrbi Republike Hrvatske  jednoglasno poručujemo:

Socijalni radnici više neće biti pasivni promatrači pristranih i neobjektivnih javnih napada na profesiju i sustav socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Oštro i kategorično dižemo svoj glas  protiv ishitrenih i nepripremljenih intervencija u Zakon o socijalnoj skrbi i druge pozitivne propise, čime se narušava sustav i gubi povjerenje građana. Slijedom toga zahtijevamo puno uvažavanje profesije u kreiranju djelatnosti i pozivamo naše suradnike  i korisnike  da zajedničkim zalaganjem  izgradimo stabilan i pravedan  sustav  socijalne skrbi.

Utemeljen na humanističkim vrijednostima i principima ljudskih prava i socijalne pravde socijalni rad se zalaže za adekvatnu ciljanost i jednaku dostupnost socijalnih prava svake osobe. U tome imamo punu podršku nositelja socijalne politike na čelu s našom kolegicom – Ministricom  resornog ministarstva.

Tražimo zaustavljanje poticanja netolerancije i nepovjerenja prema struci socijalnog rada  kroz objektivan i profesionalan odnos  svih  dionika koji svojim djelovanjem utječu na stavove javnosti prema našoj profesiji.

Zaključke s VIII. Konferencije socijalnih radnika možete preuzeti ovdje:

ZAKLJUČCI

GALERIJA SLIKA