Poziv na završnu konferenciju projekta „Garancija za SVE mlade“

1189

Drago nam je da imamo priliku pozvati Vas na završnu konferenciju projekta „Garancija za SVE mlade“ koja će se održati 07.07.2015. od 10.00 do 16.30 sati u hotelu „4 opatijska cvijeta“ u Opatiji, te se nadamo da ćete nam se pridružiti kao aktivan sudionik/ica predviđenih diskusija.

Tema konferencije je prikaz rezultata i preporuka projekta koji je imao za glavni cilj utjecati na poboljšanje uključenosti mladih iz alternativne srkbi na tržište rada.

U sklopu konferencije bit će organizirane dvije panel rasprave. Prva će okupiti relevantne donosioce odluka na nacionalnoj razini, predstavnike poslodavaca i stručnjake koji rade s mladima u alternativnoj skrbi, dok će u drugom panelu sudjelovati predstavnici nekoliko značajnih europskih organizacija civilnog društva koje rade s mladima, kao što je Europski forum mladih i SOS Kinderdorf International. Cilj panel rasprava je promišljanje kako u praksi olakšati pristup tržištu rada za mlade iz alternativne skrbi na svim razinama, od promjene i donošenja učinkovitih i sveoubuhvatnih javnih politika i propisa do bolje iskoristivosti postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja, koje će pomoći i najranjivijim skupinama mladih u hrvatskom društvu, u koje se svakako ubrajaju mladi iz alternativne skrbi.

U uvodnom dijelu bit će predstavljeni rezultati svih projektnih aktivnosti, te paket mjera Garancije za mlade koji se trenutno provodi u Hrvatskoj, kao i specifičnosti mladih koji izlaze iz alternativne skrbi u samostalan život, kako bi sudionici konferencije dobili uvid u kontekst provođenja projekta, te bili spremni i motivirani aktivno se uključiti u panel rasprave konferencije.

Projekt „Garancija za SVE mlade“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a u partnerstvu ga provode Mreža mladih Hrvatske, udruga „Igra“, SOS Dječje selo Hrvatska, Centar za mladež Zaprešić i Nacionalno vijeće mladih Austrije.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom okupljanju te doprinijeti raspravi stoga Vas ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na ovaj email do 1. srpnja 2015. godine. Molimo Vas da prilikom prijave napomenete je li za Vas potrebno osigurati refundaciju putnih troškova, smještaj ili posebnu prehranu (bezglutensku, vegetarijansku, bez svinjetine ili neku drugu.). Prijave se primaju do popunjenja raspoloživih kapaciteta. Svim prijavljenima će nekoliko dana prije konferencije biti dostavljeni program i različite korisne informacije vezane uz mjesto održavanja konferencije, govornike, refundaciju putnih troškova i slično.

Nadamo se Vašem dolasku i radujemo zajedničkoj suradnji!

S poštovanjem,

Petra Pekica,
Voditeljica projekta