Poziv na 1. konferenciju Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije

1279

Drage kolegice i kolege,

čast nam je pozvati Vas na 1. konferenciju Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije koja će se održati od 24. do 26. rujna 2015. godine u Zagrebu, povodom obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT).

Cilj je konferencije razmjena znanja i iskustava među stručnjacima zainteresiranima za bihevioralnokognitivni (BK) pristup kroz prikaz raznih mogućnosti primjene ove terapije, kako u prevenciji, tako i u tretmanu psihičkih poremećaja, s osobitim naglaskom na upotrebu modernih tehnologija i predstavljanje najnovijih spoznaja u pristupu.

Želja nam je potaknuti povezivanje i suradnju među stručnjacima koji primjenjuju BK pristup u različitim okruženjima.

Konferencija je otvorena za sve stručnjake pomagačkih zanimanja koji žele saznati više o bihevioralnokognitivnoj terapiji (BKT) te mogućnostima primjene pojedinih principa i tehnika u okviru svoje profesije kroz predavanja i radionice pozvanih predavačica te usmena izlaganja i poster prikaze onih koji rade ili su u edukaciji u okviru BK pristupa.

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti tri ugledne pozvane predavačice koje će održati predavanja i radionice vrlo zanimljivih i aktualnih tema:

Metka Shawe-Taylor
Predavanje: Stepped care approach for improving access to psychological therapies
Radionica: Core cognitive-behavior therapy methods that help clinicians to facilitate change

Dora Perczel Forintos
Predavanje: To eat or not to eat? A cognitive-behavioral approach to weight-control
Radionica: Out of hopelessness – suicide prevention in clinical practice

Helen Macdonald
Predavanje: Recent developments and “third wave” approaches in cognitive-behavior therapy for long term pain
Radionica: Cognitive-behavioral strategies for working with persistent pain

Pozivamo sve one koji rade ili su u edukaciji u okviru BK pristupa da aktivno sudjeluju u radu konferencije, prezentirajući vlastita iskustva i metode rada u primjeni BK pristupa u tretmanu različitih smetnji, kao i rezultate istraživanja koja se tiču provjere teorijskih postavki BKT-a, efikasnosti BKT-a u cjelini ili pojedinih BK tehnika.

Oblici rada koji će se moći prijaviti su usmena priopćenja i posteri. Prijava sažetaka i sudjelovanja odvijat će se putem on-line obrasca.

Rok za prijave sažetaka je 15. lipnja 2015. Obrazac za prijave sažetaka kao i prijave sudjelovanja bit će uskoro dostupan na našoj web stranici: www.cabct.hr

POZIVNICA