Subota, Ožujak 28, 2020
Naslovnica Authors Članci od zkerkez

zkerkez

345 ČLANCI 0 KOMENTARI

0 56

Hrvatska udruga socijalnih radnika čestita svim socijalnim radnicama i socijalnim radnicama Svjetski dan socijalnog rada koji ove godine  obilježavamo 17. ožujka pod zajedničkom temom „Promicanje važnosti ljudskih odnosa„.

Pandemija nove bolesti koja je ovih dana zahvatila gotovo cijeli svijet snažno se odražava na socijalne odnose i kvalitetu života svih građana, te povećava rizike za socijalnu isključenost posebno osjetljivih socijalnih skupina.

Zbog toga je profesija socijalnog rada u ovom neizvjesnom vremenu ponovno suočena s brojnim izazovima. Djelovanje socijalnih radnika  sada je primarno usmjereno na skrb o ranjivim skupinama uz puno  uvažavanje njihovog dostojanstva i zaštitu njihovih prava, ali i na  jačanje solidarnosti u zajednici.

Zalaganjem za dobre i kvalitetne odnose među ljudima, za zdrave i socijalno osjetljive zajednice, za društvo u kojem različitost nije teret, nego bogatstvo socijalni radnici ostaju vjerni promotori zajedništva i socijalne kohezije koja nam je upravo u ovako teškim vremenima itekako  potrebna.

SOCIJALNIM RADOM IZ RAZLIČITOSTI  U JEDNAKOST

0 94

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada upućujem u ime Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime najiskreniju čestitku i zahvalu Hrvatskoj udruzi socijalnog rada i Vama predsjednici Udruge, na svom trudu i nesebičnom zalaganju koje požrtvovno ulažete ne samo u brizi za one najranjivije u našem društvu, nego i kao promotori Vaše struke i profesije.   

Dobro nam je poznato koliko je značajna profesionalna grupacija socijalnih radnika, u sveukupnom životu te stvaranju boljih uvjeta i poboljšanja kvalitete života onima kojima je to najpotrebnije, a Svjetski dan socijalnog rada je prigoda da se još jednom ukaže na važnost socijalnog rada i ulogu socijalnih radnika u našem društvu.

Prisutnost struke socijalnih radnika i djelatnosti socijalnog rada svakim je danom sve više potrebna u društvu i nameću joj se sve viši kriteriji. Nedostatak stručnjaka svih profila ogleda se i u preopterećenosti za one koji obavljaju ovu djelatnost, a Vaša je djelatnost ujedno i pod posebnim povećalom javnosti. Upravo zato ne smijemo zaboraviti na nesebičnost i požrtvovnost svih onih koji se svojim radom posebno zalažu za profesiju i čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja za društvo u cjelini! 

Žao mi je da se zbog trenutačne situacije s koronavirusnom pandemijom neće moći održati Vaša svečanost i Dani otvorenih vrata, ali bit će još prilike da na adekvatan način obilježimo ovaj Vaš dan! Stoga, sa željom za daljnji uspjeh u Vašem radu i daljnjem promicanju stručnosti i humanosti, još jednom Vas srdačno pozdravljam!

Čestitam Vam Vaš dan!

PREDSJEDNICA ODBORA
doc. dr. sc. Ines Strenja, dr. med.

 

0 83

Hrvatska udruga socijalnih radnika čestita  svim socijalnim radnicama i socijalnim radnicama Svjetski dan socijalnog rada.

Socijalni radnici širom svijeta obilježavaju 17. ožujka 2020. godine Svjetski dan socijalnog rada pod zajedničkom nazivom „Promicanje važnosti ljudskih odnosa“.

Usmjeren na čovjeka i njegove potrebe socijalni rad djeluje tamo gdje se odvijaju odnosi među ljudima i zalaže se za promjene koje mogu povećati dobrobit „slabijih„ i ukupnu kvalitetu života u nekom društvu.

Svojim djelovanjem u zajednici socijalni radnici trajno propituju društvene odnose i promiču socijalnu pravdu kao temeljno načelo profesije pri čemu nailaze na stalna ograničenja i traže saveznike na tom putu.

Iako je svečanost planirana povodom Svjetskog dana socijalnog rada zbog aktualne situacije u zemlji odgođena pozivamo sve socijalne radnike/ce da svojim djelovanjem pridonesu boljoj zaštiti najugroženijih i na taj način prigodno obilježe Svjetski dana socijalnog rada.

0 100

Poštovani,

obavještavamo Vas da se skup koji se planirao održati povodom Svjetskog dana socijalnog rada – Promicanje važnosti ljudskih odnosa, 17. ožujka 2020. godine u hotelu Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9, OTKAZUJE prema uputama Zdravstvenog stožera sigurnosti.

O novom terminu održavanja svečanosti biti ćete pravovremeno informirani.

Hvala na razumijevanju!

0 69

Poštovani!

Radi izrazito velikog interesa za stručni skup “Skrbništvo-potreba ili praksa”, promijenjena je adresa mjesta predavanja. Predavanje će se održati u Prelogu, Poduzetnički centar Prelog, Hrupine 7b, Gospodarska zona Sjever.

Na glavnoj cesti u Prelogu kod Srednje škole skrene se u smjeru Čehovca. Na izlazu iz Preloga na rotoru skrene se se u industrijsku zonu, pa zatim prva ulica lijevo . Na kraju ulice posljednja nova plava zgrada s lijeve strane je Poduzetnički centar.

Srdačan pozdrav,
Kristina

0 61

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje zbornika radova pod nazivom POSVOJENJE – RAZLIČITE PERSPEKTIVE, ISTI CILJ” koje  će se održati u petak, 20. ožujka 2020. godine u 13.00 sati u dvorani Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.

Zbornik će, uz autorice, predstaviti: urednica zbornika prof. dr. sc. Slavica Blažeka Kokorić i recenzentice zbornika prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac i prof. dr. sc. Gordana Keresteš.

Zbornik obuhvaća radove znanstvenica i stručnjakinja iz područja socijalnog rada, psihologije, pedagogije i socijalne pedagogije, koje dolaze iz različitih institucija iz sveučilišta, sustava socijalne skrbi i zdravstvenog sustava. Radovi sadrže bogati pregled recentnih znanstvenih i stručnih spoznaja te na njima utemeljene brojne praktične smjernice za unaprjeđivanje prakse posvojenja u Hrvatskoj.

Autori/ce: Tea Fuzul, Maja Laklija, Branka Sladović Franz, Inga Jurić, Slavica Blažeka Kokorić, Katarina Kolarević, Vlasta Grgec-Petroci, Koraljka Modić Stanke, Mirta Vranko, Ivona Eterović, Ozren Šiftar, Ivan Šlabek, Matea Šuljok i Nikolina Vukojević.

U umjetničkom programu sudjeluju: profesori i učenici Glazbenog učilišta „Elly Bašić“

Veselimo se Vašem dolasku.

Tiskanje Zbornika financijski je podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske u okviru projekta “Priprema za posvojenje – podrška posvojiteljskim obiteljima”.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na e-mail: info@nadruginacin.hr do 13. ožujka

Svaki sudionik promocije moći će pri prijavi preuzeti jedan besplatan primjerak knjige.

Događaj je prijavljen  Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori.

POZIVNICA

 

0 45

Šesti hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu “Razumjeti i podržati obitelj djeteta s razvojnim rizicima ili teskoćama održat će se 11. – 13. veljače 2021.  na sveučilištu u Dubrovniku.

Suorganizatori:

  • Sveučiliste u Dubrovniku
  • Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Hrvatsko psihološko društvo
  • Hrvatsko logopedsko društvo
  • Hrvatska udruga socijalnih radnika
  • Hrvatsko društvo za dječju neurologiju Hrvatskog liječničkog zbora
  • Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske
  • Udruga Poseban prijatelj Dubrovnik

0 722

Pozivamo Vas na svečanost povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada koja  će se održati 17. ožujka 2020. godine  od 11.00 do 14.30 sati  u Hotelu  Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9 u  Zagrebu.

Nakon kraćeg prigodnog programa doc.dr.sc. Marijana Kletečki Radović će održati predavanje na temu „Tajna veza mentalnog zdravlja i profesionalne odgovornosti“.

Slijedi svečana dodjela nagrada HUSR-a istaknutim stručnjacima pojedincima, ustanovama socijalne skrbi i organizacijama civilnog društva koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada i čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja za profesiju i društvo u cjelini.

Za sudjelovanje na skupu pozvani su socijalni radnici i drugi stručnjaci iz sustava socijalne skrbi i drugih područja djelatnosti, naši suradnici, predstavnici resornog ministarstva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, medija i druge zainteresirane osobe.

U suradnji s resornim ministarstvom Svjetski dan socijalnog rada tradicionalno ćemo obilježiti i kao Dan otvorenih vrata u sustavu socijalne skrbi. Tim povodom socijalni radnici u cijeloj zemlji organiziraju stručne skupove i druge aktivnosti s ciljem promicanja važnosti ljudskih odnosa u svim područjima života.

Ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 13.03.2020. godine.

Za sve dodatne informacije i prijave možete kontaktirati tajnicu HUSR-a, Cvitu Šimić, na broj tel: 01/4550 758, mob: 098/229 167 ili mail: husr@husr.hr

S poštovanjem,

Predsjednica HUSR-a
Štefica Karačić,dipl.soc.radnica

PROGRAM

0 69

Hrvatska udruga socijalnih radnika oštro osuđuje svaki govor mržnje, a osobito kada se ona iskazuje pod maskom zabave i humora.

Mrzitelji prema drugima i drugačijima zaslužuju osudu. Svi smo dužni založiti se za društvo bez nasilja i diskrimanacije.

 

Poštovani,

Udruga socijalnih radnika Osječko-baranjske županije, povodom Međunarodnog dana socijalnog rada, organizira jednodnevni stručni skup na temu „Upravni postupak i prava djelatnika u sustavu socijalne skrbi – status službene osobe“ koji će se održati dana 17. ožujka 2020. u Osijeku na Pravnom fakultetu u vremenu od 9:00 – 16:00 sati.

POZIV i PROGRAM